Frissen Fejérből

2022.03.02. 11:00

A szervizút-felújítással az átkötő út is új formát nyer Fehérváron

Törő Gábor országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester, valamint Szabó Bakos Györgyné és Mészáros Attila kedd délelőtt bejárást tartottak a Hosszúsétatéren.

Hajdú Marianna

A kerékpárút már egészen a Piac térig biztosított

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Hosszúsétatér vasút és Horvát István utca közötti, 334 méter hosszú szakaszán átépítették az aszfaltburkolatot, a szükséges javításokkal, és aknafedőlapok cseréjével együtt. Ezen a szakaszon kerékpáros nyomokat is kijelöltek, az útszakasz az EuroVelo és a Budapest–Balaton kerékpárút nyomvonala is egyben. 

A Horvát István utca és Balatoni út között 307 méter hosszan az útpályát kiszélesítették, és kerékpársávot is kialakítottak a járda áthelyezésével. Az aszfaltburkolat cseréje mellett a távközlési létesítményeket védelembe helyezték, az aknafedlapokat kicserélték, a járda térkő burkolatot kapott. 

A Balatoni út és a Palotaváros között egy új, 34 méter hosszú, önállóan vezetett kerékpárút is megépült, így a kerékpárút már egészen a Piac térig biztosított. Ezenfelül a Balatoni útnál a kerékpárosok számára a várakozást, illetve az elindulást segítő lábtámaszokat helyeztek el. Az idén tavasszal induló Balatoni szervizút-felújítással nyeri el a végső formáját az átkötő út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában