Frissen Fejérből

2022.03.19. 17:15

A Kárpátalján élő magyar irodalmi közösség tagjait segíti a Vörösmarty Társaság

Az ukrán-orosz háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai írókat, költőket segíti a fehérvári Vörösmarty Társaság. Vasárnap indul útnak egy jelentős tartós élelmiszerszállítmány.

Majer Tamás

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári szépírókat, irodalmárokat tömörítő társaság elnöke, Bobory Zoltán vasárnap hajnalban egy sofőr társaságában viszi Budapestre azt a körülbelül 250 ezer forint értékű tartós élelmiszercsomagot, amelyet a tagok adtak, gyűjtöttek össze az elmúlt napokban.

 


- A Vörösmarty Társaság is megkezdte az ország szándékának és gyakorlatának megfelelően az adománygyűjtést. Nekünk külön motivációt jelent az, hogy Kárpátalján rengeteg író és költő barátunk él, az egész kárpátaljai íróközösséggel kiváló viszonyban vagyunk, sokan közülük gyakori vendégei rendezvényeinknek is - mondta el lapunknak az elnök.

 


Olaj, tészta, kávé, tartós tej, csokoládé, konzervek, szalámi is van egyebek mellett a csomagokban. Ráadásként egy 80 ezer forint értékű könyvcsomagot is küldenek saját kiadású kiadványaikból. Budapestről Dupka György, jeles kárpátaljai magyar író és újságíró, az Együtt című folyóirat főszerkesztője viszi majd tovább a csomagokat. Amint azt Bobory Zoltán elmondta, Dupka György nyugdíjas lévén, könnyebben jár át a határon. A közreműködése folytán biztosított, hogy oda érkeznek meg a fehérvári csomagok, ahova és akiknek azokat szánják: a Kárpátalján élő magyar irodalmi közösség tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában