Frissen Fejérből

2022.03.22. 17:20

A jótékonysági vadászat támogatása célba ért

Kedden immáron harmadik alkalommal járt az Emberi Erőforrások Minisztériumában, Kásler Miklós miniszternél az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. (OJV) ügyvezetője.

S. Töttő Rita

Kiss B. Zoltán, az OJV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei stratégiai partere tartott Fejes Lászlóval kedden Kásler Miklós miniszterhez

Forrás: OJV

Fejes László elmondta: a 2021-es – ezúttal is kápolnásnyéki központú - országos jótékonysági vadászat adományátadó „roadshow”-jának első átadására kerülhetett sor ezen a találkozón. Ezt követően pedig szerdán megkezdődnek a megyei kórházak hivatalos látogatásai, melyeken szimbolikusan is megkapják az intézmények a tavaly év végén gyűjtött adományokat. Így hamarosan a Fejér megyei kórházba is elérkezik az OJV küldöttsége.

- Adományozó okirat formájában 42 millió 300 ezer forintot adtunk át, melyből országosan hatvannégy, gyógyítást célzó, vadonatúj, korszerű orvosi eszközt vásároltunk – hangsúlyozta az ügyvezető, kiemelve a jótékonysági vadászat mottóját: „Egy beteg gyermek is sok!” - De ezt a vadászok nem csak ideológiai alapon értelmezik, hiszen a tettek mezejére lépve adakoznak évek óta.

A 2021-es év feladatokban és kihívásokban is bővelkedett, melyek közül egyet említ: a vadászati világkiállítást, melynek több helyszínén is megjelent az OJV. Ám a viszontagságok sem kerülték el a kezdeményezést: - A teljes társadalom, így a vadászok is bizonytalan helyzetben érezték magukat a koronavírus járvány miatt. Mégis, ebben a környezetben is megmozdultak, melynek köszönhetően a karitatív program az előző évhez képest fejlődni tudott, s ez több mint példaértékű! Ez igaz a támogatók, a jelenlévők és a kapcsolódó vadásztársaságok növekvő száma tekintetében is - amely pedig rekordösszegű adományt jelentett 2021 végén. 

A Jótékonysági Vadászat globális adományszámlálója 124 millió forintnyi adománynál, s 172 orvosi eszköznél jár. 

- A magyar vadászok eljutottak ezzel a programmal egy olyan szintre, ahol a jótékonysági vadászat ma már igazodási pontot jelent, miközben a legismertebb és legnépszerűbb vadászati eseménnyé vált. Példát kívánunk mutatni más társadalmi csoportoknak is – tette hozzá az ügyvezető, majd elárult részleteket is a miniszteri találkozóról: - Kásler Miklós miniszter úr méltatta a közhasznú nonprofit szervezetet, amely önálló entitásként képes volt országos szintű programot felépíteni. Köszönetét fejezte ki a résztvevőknek, támogatóknak és biztatott mindenkit: fogadják el a vadászokat és vegyenek példát a ma már hungarikumként értelmezhető jótékonysági támogatási programról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában