Kinőtték az épületet

2022.03.31. 14:00

1,5 milliárd forintból bővülhet a kulcsi általános iskola

A nyári szünidő beköszöntével a tantermek belső terei elcsendesednek, a gyerekzsivaj helyét munkagépek zaja veszi át. A várhatóan másfél évig tartó munkafolyamat során több mint 1,5 milliárd forintból valósul meg a Kulcsi Fekete István Általános Iskola fejlesztése, bővítése.

Héjj Vivien

Jobb Gyula polgármester arról is szólt, hogy a következő tanévben három helyszínen zajlik majd az oktatás a felújítás miatt

Forrás: Laczkó Izabella / Fejér Megyei Hírlap

A kulcsi iskola diákjai fehér lufik magasba engedésével ünnepelték az iskola fejlesztéséről szóló örömhíreket. A napokban megjelent kormánydöntés értelmében ugyanis a kulcsi iskola fejlesztése 1,5 milliárd forintos keretösszegből valósulhat meg. Nagy öröm ez diákoknak és tanároknak egyaránt, ugyanis mostanra az iskolaépület már kicsinek bizonyult, a gyermeklétszám túlnőtte az intézmény kapacitását. A megújult iskola a meglévő épületrészek növelésével, összekapcsolásával és újak építésével jön létre.

 

A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón a Dunaújvárosi Tankerületi Központ képviseletében Szilágyiné Németh Sarolta igazgató ismertette, az iskolába jelenleg 211 tanuló jár, az új épületben helyet kap egyebek mellett 16 tanterem, melegítőkonyha és étkező, kiscsoportos foglalkozásokra alkalmas helyiség, könyvtár és tornaterem is.

Fehér lufikkal a kezükben gyülekeztek szerdán reggel a Fekete István Általános Iskola diákjai az udvaron. Az apropó igazán örömteli volt: a kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít az iskola fejlesztésére.
Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A beruházás kapcsán Mészáros Lajos, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte, a jelentős iskolafejlesztés azt mutatja, hogy egyre több gyermek születik Kulcson, illetve egyre többen költöznek a településre.

 

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az eseményen arról beszélt, a felújítás és bővítés nagyon hosszú időre megoldja a kulcsi gyermekek és pedagógusok 21. századi körülményekhez méltó elhelyezését. Kiemelte, a támogatás összege nagyjából Kulcs háromévi költségvetésével egyenlő.

 

– Azt gondolom, hogy egy nagyon komoly mérföldkőhöz érkeztünk most. Mondhatom, hogy ez a tanév az utolsó, amikor ezt az iskolát és a környezetét ilyennek látjuk – szólt a jelenlévőkhöz Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, aki a szülőktől és az iskolába járó gyerekektől egyaránt türelmet kért, tekintve, hogy a következő tanévben három helyszínen zajlik majd az oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában