Frissen Fejérből

2022.02.28. 07:00

Tülkölve, trombitálva űzték el a telet Ráckeresztúron

Gajdó Ágnes

A „hangoskodó” télűző menetet a végállomáson finomságokkal is várták

Forrás: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény ötlete Kovácsné Nagy Nikoletta fejéből pattant ki, aki elsősorban a gyerekeknek, családoknak szeretett volna színes, érdekes, élményekkel teli pillanatokat szerezni. A háromgyermekes édesanyát a tervek megvalósításában Borbélyné Pintér Katalin támogatta, együtt találták ki a játékos feladatokat, a felvonulás útvonalát. Jöjjön a tavasz, menjen a tél! – e rigmust skandálva indult a menet a cukrászda előtti térről, kereplőkkel, trombitákkal, különféle ötletes zajkeltő eszközökkel felszerelkezve, álarcban, hogy minél hangosabban érkezzenek meg a Hősök terén lévő parkolóig.

Közben két állomáshelyen játékos feladatokat oldhattak meg a vállalkozókedvű gyerekek és felnőttek. Babzsákkal célba dobás, farsangi kirakós összeállítása, kvízjáték a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó ünnepkör érdekességeiről. Mindenki ügyesen dolgozott, s közben jól szórakozott. A tülkölve, trombitálva, zajongva vonuló menet mosolyt csalt a helyiek arcára, azok is érdeklődve figyelték, mi történik, akik tevőlegesen nem vettek részt benne. A gyerekek nagyon élvezték, hogy végre szabadon kiabálhatnak, hiszen ezzel a telet űzték el, kicsit sem rosszalkodtak. A parkolóban álló büfékocsinál Bélley Anita és Bíró István várta különféle finomságokkal mindazokat, akik megéheztek az úton, Mészáros Attila vállalkozó pedig porcukorral vastagon meghintett barackos és mogyorós fánkot ajánlott fel a gyerekeknek.

 A szépszámú társaságot négytagú zsűri fogadta, hogy elbírálják, ki készítette a legszínesebb, legdíszesebb, legijesztőbb, legkreatívabb, legviccesebb maszkot – bár írjunk inkább álarcot, hiszen a maszkokból az elmúlt időszakban kicsit több is jutott a kelleténél… A legdíszesebb álarcot Nagy Zente készítette, ő és családja nyerték a fődíjat: háromfős belépőt a pákozdi arborétumba. Díjat vehetett át még Faragó Noémi, Farkas Balázs, Kovács Zalán Milán, Takács Bence, továbbá mindenki, aki részt vett a versenyen, emléklapot és az önkormányzat által felajánlott csokoládét kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában