Játszóparkot terveznek

2022.02.25. 11:30

Több órán át tartott a faátültetés a Petőfi parkban (videó)

A csütörtöki alkalom volt az első, amikor nem facsemetéket ültettek közterületre, hanem már teljesen kifejlődött, többéves fákat telepítettek át egyik helyről a másikra, egy speciális gép segítségével.

Déri Brenda

Átköltöztek a fenyők

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön délelőtt kezdetét vette a Petőfi parkban egy több órás folyamat, amely után a szakemberek áthelyeztek néhány feketefenyőt egy úgynevezett „idősfa-átültető” géppel. Székesfehérvár Városgondoksága részéről Bozai István ügyvezető úgy fogalmazott, nagyon örül, amiért városunk kipróbálhatja ezt az új technológiát.

– Egy nagyon új technológiát próbálunk ki Fehérváron azzal, hogy többéves élő fákat egyik közterületről egy másikra ültetünk át. Fontos hangsúlyozni, hogy nem kivágjuk ezeket a fákat, hanem átültetjük – mondja.

 

Kérdésünkre, miszerint mi az átültetés apropója, Bozai István elárulta, hogy pár hónappal ezelőtt született egy közgyűlési döntés, mely a szóban forgó Petőfi parkra van hatással.

Az átültetés egyedülálló technika segítségével valósult megForrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ebben úgy határoztak, hogy létesíteni szeretnének itt egy játszóparkot, amely egyik elemének, a játszóvárnak útban lennének a fenyők. Annak érdekében, hogy megmentsék a fákat és ne kelljen kivágni őket jött szóba az áttelepítés gondolata a park odébb eső részére. Az ügyvezető hozzátette, bízik abban, hogy a fenyők arrébb is „jól fogják magukat érezni”. Persze, ez csak hetek, hónapok vagy akár évek múlva fog kiderülni, ugyanis az átültetés sikeressége avagy sikertelensége nem fog egyből látszódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában