Továbbra is kitartanak

2022.02.12. 07:14

Testvérvárosi szerződést kötött Csókakő és Beregszász

A Csókakői Szent Donát Borrend a Rákóczi Szövetség közreműködésével jutott el a kárpátaljai Nagymuzsaly községbe még 2019-ben. Akkor még nem is sejtették, hogy egy későbbi hivatalos kapcsolat alapjait fektették le.

Palocsai Jenő

Február 11-én Babják Zoltán, a Beregszászi Kistérség polgármestere és Fűrész György, Csókakő polgármestere testvértelepülési szerződést írt alá a pénteki napon Kárpátalján. A Fejér megyei településről érkező delegáció helyi önkormányzati képviselőkből és civil szervezeti tagokból állt. Két polgármester abban egyezett meg hogy az általuk aláírt díszes, ám mégis üres lapokat valódi tartalommal töltik meg. Igyekeznek szorosabbra fűzni a két település kapcsolatát, mindezt a civil szervezetekre támaszkodva.

Az ünnepi eseménynek Beregszász városháza adott otthont. Az anyagországból érkező delegációnak nemcsak meleg fogadtatásban volt része, hanem egy hamisítatlan, magyar ünnepi műsorban is. A Nagymuzsalyi Hunyadi János Líceum diákjai közel 20 perces műsorának mondanivalója: magyarnak lenni igenis jó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában