Frissen Fejérből

2022.02.09. 07:45

Régen várt szabadidőpark készülhet el Pusztaszabolcson

Már látszik a fény az alagút végén: hosszú évek után végre elkészülhet a régen várt szabadidőpark. A kivitelezés látványos részéhez érkezett: helyükre kerültek a kültéri eszközök.

Héjj Vivien

A pihenés és az aktív kikapcsolódás színtere lesz

Forrás: Önkormányzat

– Jól haladnak a munkálatok, ma rögzítették a fitneszeszközöket és a sakkasztalt. Lesz egy óriási játszóterünk is! Készüljetek kicsik és nagyok! Várhatóan már áprilisban rendelkezésünkre áll a szabadidőpark a városunkban. – osztotta meg az örömhírt a város közösségi oldalán Simonné Zsuffa Erzsébet, Pusztaszabolcs polgármestere. 

A Zöld város projekt részeként megvalósuló beruházás hosszú évek és számos újratervezés után immár a célegyenes felé közelít. Ami az előzményeket illeti, a beruházáshoz kapcsolódó szerződéskötés már 2018-ban megtörtént, a projekt befejezésének határidejét akkor 2020 végére datálták. Az önkormányzati dokumentumokból kiderül, időközben a városnak meg kellett küzdenie a megemelkedett anyag- és kivitelezési árakkal is, ám a jelenleg publikus információk szerint immár tényleg elkészülhet a régen várt park, ugyanis a befejezés határideje 2022. május 31. 

A hamarosan elkészülő szabadidőparkban – a projekt leírása szerint – futásra kijelölt sáv és fitneszeszközök várják a lakókat. A gyerekeknek szánt játszótér mellett egy nagy gyepes felület teszi még sokszínűbbé a parkot, helyet adva a szabad sport és mozgás lehetőségének. 

A park pihenésre szolgáló kertrészei paddal, hulladékgyűjtőkkel, színes kerti bútorokkal és árnyékolókkal válnak még komfortosabbá. A parkban kiépül a közvilágítás, a futópálya körül reflektorok, a sétány mentén pedig hangulatvilágítás segíti a késő esti tájékozódást. 

A kivitelezés jelenleg is zajlik, már telepítették a felnőtt kondipark elemeit, helyére került a székekkel körülvett sakkasztal és a szivárvány színeiben pompázó asztal a hozzá tartozó padokkal. 

Felkerestük a város polgármesterét, szerettünk volna további részleteket megtudni a beruházás egyes elemeiről és arról, hol tart jelenleg a kivitelezés. Simonné Zsuffa Erzsébet megkeresésünkre reagálva elmondta, a Fejér Megyei Hírlapnak Pusztaszabolcsról továbbra sem szeretne információt szolgáltatni. 

 

A pihenés és az aktív kikapcsolódás színtere lesz

Fotó: Önk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában