Frissen Fejérből

2022.02.16. 07:15

Ötmillió forintot gyűjtenének Abán egy új szívultrahanggép vásárlásához

Szívultrahanggép vásárlására szervez adománygyűjtést az abai szakrendelő. A kitűzött cél 5 millió forint, melynek eléréséhez a térség magánszemélyei, vállalkozói és önkormányzatai segítségére is számít az egészségügyi intézmény.

Héjj Vivien

A szakrendelő betegforgalma tavaly húsz százalékkal nőtt

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az orvosok részéről érkezett egy jelzés, hogy bár a jelenlegi ultrahanggéppel is megfelelően tudják vizsgálni a szívproblémákkal küzdőket, viszont ha egy speciális szoftverrel működtetett, kimondottan szívvizsgálatokra alkalmas ultrahanggépet kapnának, még egyszerűbb lenne ezeket a vizsgálatokat elvégezni, és még több beteget tudnának ellátni. Szeretnénk, ha az egyik legkeresettebb szakrendelés – a szívgyógyászati és kardiológiai – még jobb körülmények között működhetne, és még magasabb színvonalon végezhessék munkájukat az orvosok – mondta Mikula Lajos polgármester, kiemelve, a szakrendelőben egy év alatt húsz százalékkal nőtt a betegellátások száma, ami hűen tükrözi, mennyire fontos funkciót lát el az intézmény. 

– Helyi vállalkozókkal is felvettük a kapcsolatot, ők is jelezték a hozzájárulásukat. Azt gondolom, 2-3 héten belül már látni fogjuk, mennyi pénzt sikerül gyűjteni, nagyon optimista vagyok, bízom benne, hogy összejön az az összeg, amelyből meg tudjuk vásárolni a gépet. Ez olyan célkitűzés, amivel mindenki könnyen tud azonosulni – tette hozzá a polgármester. Mikula Lajos kiemelte, a vírus időszakában éppen az látszott, hogy az egészségügy túlterheltsége miatt bizonyos beavatkozások, szakorvosi vizsgálatok időben eltolódtak, így a jelen időpont a legjobb ahhoz, hogy továbbfejlődjön a kardiológia, bízva abban, hogy a járványhelyzet elmúltával az új gép használatával még több emberen tudnak segíteni. 

A bál tombolabevétele is jótékony célt szolgál

Forrás: Szervezők

Érdekes tény, hogy a rendelő páciensi körének mindössze 46 százaléka abai lakos. A helyieken kívül sokan érkeznek Sárkeresztúrról, Sárszentágotáról és Soponyáról, valamint Tácról, Csőszről és Sárbogárdról is egyre többen veszik igénybe a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg-szakrendelő szolgáltatásait. 

– Ezért is nagyon várjuk a helyi lakosok és vállalkozók mellett az egész térség vállalkozóinak, magánszemélyeinek, önkormányzatainak segítségét. – hangsúlyozta a polgármester. 

Az elmúlt hétvégén több mint száz résztvevővel rendeztek Abán jótékonysági bált, a tombolán befolyt összeg természetesen a célkitűzés elérését segíti. Továbbá február 26-án rendezik meg másodszorra az abai disznótort, az esemény támogató jegyeinek bevételével a helybéliek és a környékről érkezők szintén hozzájárulhatnak a gyűjtés eredményességéhez. Az adományozás további módjairól a település közösségi oldalán tájékozódhatnak a segítő szándékúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában