Tehetséges középiskolások

2022.02.25. 15:30

Népszerű a Mathias Corvinus Collegium fiataloknak szóló programja

Sokan jelentkeztek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programjára. A téli felvételi időszakban csaknem 1200 diák jutott be a képzésre.

MTI, Majer Tamás

Határon innen és túl egyaránt sok diákja van az MCC-nek

Forrás: Kricskovics Antal-archív

A tehetséggondozó intézmény, amelyről lapunkban is gyakran írunk, friss közleményében rögzíti a tényt, miszerint az MCC már több mint 25 éve működik, a középiskolásoknak szóló programja pedig mintegy 15 éve indult el. Jelenleg 3500 középiskolás fiatal vesz részt a személyes képzésen alapuló programban, amelyet e-learning kurzusok egészítenek ki.

 

– A diákok a többi között a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és egy angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus közül választhatnak, havonta kétszer pedig személyes készségfejlesztő napon vehetnek részt – emeli ki az MCC közleménye. 

Mint írják, az idei tanévtől fogva valamennyi képzési helyszínen – így természetesen Székesfehérváron is – elérhetők személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, valamint szakmai klubdélutánok, további újdonság pedig az angol és német nyelvi kurzus.

 

A középiskolai program a főváros mellett további 11 településen érhető el, Fehérvár mellett Győrben, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen és Szekszárdon. A 2013 óta Erdélyben is működő képzéseken több mint 600 erdélyi magyar tanuló vesz részt, de a Felvidékről, a Vajdaságból és már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek középiskolások. A diákok egy évben kétszer – télen és tavasszal – is beadhatják a jelentkezésüket, de félév közben is lehet pályázni. A programról információ a kp.mcc.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában