Frissen Fejérből

2022.02.13. 13:00

Közel 100 millió forintos beruházásból újul meg a technológia háza

Jól haladnak a Civil Központ földszinti részén zajló felújítási munkálatok, ahol hamarosan egy megújult közösségi tér várja majd a székesfehérváriakat.

Baráth Eszter

Az építési területet Domokos Tamás, a Titkok Háza Tudományos Élményközpont módszertani igazgatója mutatta be, aki elmondta, a koncepció az volt, hogy ahogy az épület másik részén sikerült kialakítani egy modernizált teret, úgy ezt próbálják meg bővíteni. 

A beruházás közel 100 millió forintos európai uniós forrásból valósul meg. A közösségi tér számos lehetőséget rejt majd minden korosztály számára, Domokos Tamás többek között kiemelte az e-sporttermet és a digitális konferencia­termet, de a felújítás részét képezi a villamoshálózat felújítása, az egyen­áramú hálózat kialakítása, a LED-es fényforrások beépítése, a padlóburkolat cseréje és egy szabványos mozgáskorlátozott feljáró kialakítása is. 

Vargha Tamás ország- gyűlési képviselő a bejárás során örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az épület a régi nevét megidézve ismét a technika és a modern technológia háza lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában