Frissen Fejérből

2022.02.03. 13:00

Korzó kontra önkormányzat – nem tudjuk, hányadik rész: avagy a másik szemében a táblát is

Ezúttal nem a közösségi internetes „harcteret” választotta Velence önkormányzata arra, hogy keresztbe tegyen a Velence Korzó üzemeltetőinek.

FMH

Forrás: Velence Korzó, Gomi kft.

Amely, készülvén az idei nyári szezon csődületére, már elkezdte a parkolórendszer kiépítését (is). Erről írtunk már többször (ITT, és ITT, és többek között ITT IS).

Most két, frissen telepített táblát szedetett ki az önkormányzat, amelyek szorosan kapcsolódnának a parkolórendszer kialakításához. A Velence Korzó ügyvezetése lapunknak elmondta – amelyről egyébként friss posztbejegyzést is megjelentettek oldalukon -, a polgármester 2022. február 1-jei keltezéssel levelet küldött nekik (az Ügyfélkapun keresztül!), melyben felhívja a figyelmet, hogy közútkezelői engedély nélkül helyeztek ki "tárgyat", közlekedési jelzőtáblát valamint oszlopokat, és azokat 3 napon belül távolítsák el.

Forrás: Velence Korzó, Gomi kft.

Idézet a levélből: „2022. január 29. napján tudomásomra jutott, hogy a Velence Város Önkormányzata tulajdonában és kezelésében lévő Velence, Tópart utcai közút mentén a Gomi Kft. megbízásából, közútkezelői hozzájárulás nélkül közlekedési jelzőtábla, illetőleg oszlopok kerültek kihelyezésre.” Majd körvonalazódott a levélből, hogy a közút kezelője ebben az esetben az önkormányzat képviselő-testülete. Egy törvényi rendelkezésre hivatkozva pedig hangsúlyozta a polgármester: amennyiben valaki a közúti forgalom biztonságát, illetve zavartalanságát közúti jelzéssel vagy egyéb tárgyakkal engedély nélkül megváltoztatja, akkor sajnos nincs mit tenni, vissza kell állítania az eredeti állapotot. Ezért „Kedves Berényi úr!” – áll a levélben - „haladéktalanul”, de „legkésőbb 3 napon belül” állítsa vissza az eredeti állapotot. És csatolta a képeket, melyeket az autó szélvédőjén keresztül készített – a fémoszlopokról, a felkiáltójeles tábláról.  

Forrás: Velence Korzó, Gomi kft.
Forrás: Velence Korzó, Gomi kft.

 

Forrás: Velence Korzó, Gomi kft.

Ezzel szemben az történt, hogy már másnap az önkormányzat telepén landoltak a táblák, oszlopok, amit hüledezve tapasztalt a Korzó ügyvezetése. Lapunk számára világossá tették: nem másról szól ez, mint a „kivéreztetésükről”. Ennek ellenére levélben reagáltak a polgármesteri felszólításra, amiben olvasható az az abszurd helyzetre való reagálás, amely keletkezett: nevezetesen, hogy még ha akarnának, sem tudnának eleget tenni az eltávolításnak, tekintve, hogy már nincs mit eltávolítani. Persze nyilván nem is akartak, hiszen érveltek azzal még, hogy a táblákat az üzemeltetésükbe adott területen helyezték ki (bár az egyik esetében ez még kérdéses), valamint hogy a táblák épp hogy nem a forgalmat veszélyeztető tárgyak, hanem annak biztonságát hivatottak biztosítani.

Forrás: Velence Korzó, Gomi kft.

Hogy az ügy folytatódik-e vagy sem, tereli-e valaki jogi útra, kiderül. Ez – ebből a szempontból - már csak az egyik ügy a hivatalok, bíróságok előtt, melyben a Velence Korzó és a velencei önkormányzat egymásnak feszül. A Gomi Kft. már ezt a helyzetet is úgy kezeli, ahogy posztjában megfogalmazta: ”Sajnos hiába bíztunk a Hivatal és Polgármester Úr józanságában, egyelőre ez nem következett be, pedig továbbra is állítjuk, hogy minden konfliktus megelőzhető, de legalábbis kezelhető lenne jó szándékkal és előzetes egyeztetéssel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában