Formabontó módszerek

2022.02.18. 08:00

Kivételes kreativitással - Az Év Digitális Oktatóit díjazta a Hankook

Az Év Digitális Oktatóit díjazta a szakmai zsűri és a közönség a Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP) idei fordulójában, amelyben általános- és középiskolai pedagógusok mutatták be kreatív, formabontó módszereiket.

Héjj Vivien

Felső tagozatos tanárként nyerte meg a zsűrit Antaliné Miss Lilla, a dunaújvárosi díjazott

Forrás: Hankook

A Hankook Oktatási Pályázati Programjára idén összesen 110 érvényes pályázat érkezett. A program koordinátora, Tóth Alexandra elmondta, a 2021-es pályázattal azon pedagógusok előtt tisztelegtek, akik magas szintű szakmaisággal és kivételes kreativitással vették a digitális oktatás akadályait.

 

A háromtagú szakmai zsűri és a közönség összesen négy kategóriában díjazta az Év Digitális Oktatóit: a zsűritagok döntése nyomán általános iskolai alsó és felső tagozatos, valamint középiskolai tanárok kaptak elismerést, míg a közönségdíjast online szavazás keretében választották ki. A 4 millió forint összdíjazású program keretében a nyertes pedagógusok mellett az őket foglalkoztató oktatási intézmények is jutalomban részesültek.

 

Az általános iskola alsó tagozata kategóriában Kiss Mónika Mária, a Szegedi Orczy István-iskola oktatójának pályázatát ítélték a legjobbnak. A 22 éve pályán lévő pedagógus 2006-ban kezdett digitális eszközöket alkalmazni.

 

A felső tagozatos tanárok közül Antaliné Miss Lilla pályázatát díjazták. A Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanárnője már a karanténidőszak előtt is használt digitális eszközöket.

 

A középiskolai jelentkezők közül József Attila, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanárának pályázatát találták leginkább elismerésre méltónak. A 20 éve oktató nyelvtanár a motiváció fenntartására és játékos feladatok összeállítására is használja az online platformok tartalmait.

 

Mindeközben a közönség is meghozta döntését: az online szavazók voksai nyomán Márffy Bence, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára kapta a közönségdíjat. A magyar–történelem szakos pedagógus az iskolai oktatás mellett népszerű, irodalmi és történelmi témájú videóblogot is működtet, tartalmait 43 ezer néző követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában