Frissen Fejérből

2022.02.25. 13:00

Kiemelkedő magyar és külföldi kutatók látogattak Fehérvárra

A Mathias Corvinus Collegium vendégoktatói és szakértői tettek látogatást Székesfehérváron. A városházán Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta a vendégeket.

Héjj Vivien

Kutatók és oktatók bővíthetik tudásukat

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az MCC két nemzetközi programjának résztvevői látogattak csütörtökön Székesfehérvárra. Az MCC 2020-ban indította el a Visiting Fellowship vendégoktatói ösztöndíjprogramját, amelynek keretében az alapítvány lehetőséget nyújt kiemelkedő külföldi – és külföldön élő magyar – kutatóknak, professzoroknak, hogy az MCC komplex tevékenységébe bekapcsolódva kutassanak, oktassanak Budapesten, valamint a regionális központban. Pálfalvi Noémi, az MCC szenior nemzetközi kapcsolatok koordinátora elmondta, minden hónapban szerveznek egy-egy utazást az ösztöndíjasoknak. Céljuk, hogy bemutassák a vendégoktatóknak és a szakértőknek Magyarország kulturális örökségeit, történelmi helyszíneit. 

A Budapest Fellowship Programot az MCC és a Hungary Foundation a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve hívta életre. A program lehetőséget nyújt amerikai kutatóknak és szakembereknek arra, hogy gyarapítsák történelmi és kulturális ismereteiket. A megyeszékhelyre érkező szakembereket Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta a városházán. A collegium székesfehérvári regionális központjának vezetője, Östör Annamária köszöntője után a jelen lévők rövid prezentáció keretében ismerhették meg a város történelmét, valamint átfogó képet kaphattak Fehérvár gazdasági, kulturális és turisztikai jelenéről, jövőbeni terveiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában