Frissen Fejérből

2022.02.10. 07:20

Fejlesztési elképzelések és pályázati lehetőségek Jenőben

Jenő egyetlen fejlesztési elképzeléséről sem szabad lemondaniuk, viszont a rövidtávú célok meghatározásánál figyelembe kell venni az aktuális pályázati forrásrendszert – így tartják a településen.

V. Varga József

Falunapi hangulatban – a kisvonaton Kerekes Ildikó polgármester Andi bohócot fuvarozza

Forrás: V. Varga József / FMH-archív

– A képviselő-testület egyirányba húz, polgármesteri programom mindig kiegészül a lakossági igényekkel – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó polgármester. – Civil szervezeteink – a Jenő Község Jövőjéért Egyesület és a Vidéki Gyermekekért Egyesület – szintén úgy állítják össze pályázataikat, hogy azok a közösségépítéssel együtt a maradandó értékek teremtéséhez kapcsolódjanak.

Megkezdődött a forrásvadászat, az önkormányzat idei fejlesztési tervei között első helyen szerepel egy 8 fős minibölcsőde kialakítása, melyre beadták pályázatukat (terület- és településfejlesztési operatív program plusz), bízva annak pozitív elbírálásában. 

– Szeretnénk megköszönni Törő Gábor országgyűlési képviselő és Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök biztató támogatását, valamint az Albensis Kft. szakmai segítségét, melyek nélkül nem tudtunk volna érvényes pályázatot benyújtani – folytatta a faluvezető. – Részükről olyan egyeztetési módszert és iránymutató magatartást tapasztaltunk, ami nagyban segíti önkormányzatunk előre jutását. Lépésről lépésre egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy nálunk is minibölcsőde nyílhasson, hiszen népszerű a község, sokan élnek a családtámogatás lehetőségével, nincs már eladó ház a településen. Úgy véljük, a hozzánk költözők jól érzik magukat Jenőben.

 

A terület- és településfejlesztési, illetve a Magyar falu program pályázati forrásainak felhasználásával folytatnák önkormányzati épületeik további felújítását. A művelődési ház belső felújítását, tetőszerkezetének javítását, az egyesületi terem megújítását. Rendbe tennék a felnőtt orvosi rendelő várótermét és vizesblokkját, az óvoda elektromos hálózatát, az épület korszerűsítésével egyetemben. 

A Fő utca vízelvezető árkaira, az átereszek egységesítésére is költeni szeretnének, ugyanúgy a Batthyány utcai átereszek szabványosítására, az árkok tisztítására. Óvodai játszóteret alakítanának ki, megjavítanák a gyermekintézmény kerítését. Kétmillió forint önerővel a tavasz folyamán elkezdik egy új, közterületi játszótér kialakítását.   

Ugyancsak pályáztak a ravatalozó felújítására, a temetői kerítés javítására, parkjaik gondozásához kommunális eszközök beszerzésére. Folytatják a járdaépítést, belterületi útjaik karbantartását, kátyúzását. 

– Fontosnak tatjuk a hagyományőrzést, értékeink ápolását, a közösségépítést, reméljük, hogy az idén újra megrendezhetjük falunapi kuglófsütő fesztiválunkat – tette hozzá Kerekes Ildikó polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában