Lakóhelytől függetlenül

2022.02.04. 17:00

Egyetemistákat is képeznek az MCC-n

Lakóhelytől függetlenül várja egyetemisták jelentkezését a nekik létrehozott programjába, hat iskolájába a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A jelenlegi felvételi időszak március 15-ig tart.

Majer Tamás

Jelenleg elsőéves egyetemistákat keres Egyetemi programjába az MCC

Forrás: Kricskovics Antal-archív

– Az MCC iskolarendszeri képzésének célja, hogy diákjainknak egy-egy szakterületen elmélyült és biztos szakmai alapot nyújtó elméleti és gyakorlati ismereteket, egyéni fejlesztést és sajátos szemléletmódot adjunk. Ezek együttvéve olyan összetett tudáskészletet jelentenek, amellyel a tömegképzésben nincs mód felvértezni az ifjúság tehetséges tagjait. Az MCC-ben folyó, a hagyományos felsőoktatást jól kiegészítő, kiscsoportos, azon belül is személyre szabott, interdiszciplináris képzés hiánypótló Magyarországon, de Európában is ritkaságszámba megy – olvasható a MCC honlapján, az Egyetemi program leírásában.

 

Jelenleg olyan, az első egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező diákok jelentkezhetnek, akik valamelyik budapesti egyetemen nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Jegyezzük meg, hogy az egyetemistáknak szóló képzés Budapest mellett már Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is elérhető. Az MCC tájékoztatása szerint e városokban is elindulhat hamarosan a jelentkezés a programra. 

Jelentkezés és információ a https://feliratkozas.mcc.hu/iskolak-felveteli-jelentkezes-2022 oldalon. 

A tehetséggondozó intézmény hat iskolája az alábbi: Jogi Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Közgazdasági Iskola, Média Iskola, Társadalom- és Történelemtudományi Iskola, MCC-Mindset Pszichológia Iskola.

 

Az MCC összefoglalása szerint a Jogi Iskola a világra nyitott és tettre kész joghallgatók és jogászok közösségeként arra törekszik, hogy kiterjedt társadalmi kapcsolatokkal és társadalmi elkötelezettségekkel bíró hallgatókat készítsen fel a sikeres jogászi pályára. A feladatközpontú, a gyakorlatra irányuló alkalmak éppen úgy a képzés részeit jelentik, mint a tudományos, elméleti, bölcseleti órák. 

A Nemzetközi Kapcsolatok Iskola célja olyan szakértők képzése, akik a nemzetközi rendszerre, a nemzetközi politikai és gazdasági összefüggésekre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteik birtokában képesek külpolitikai, biztonságpolitikai, külgazdasági elemzések elkészítésére, a magyar érdekek felismerésére és hatékony képviseletére. 

 

Az MCC Közgazdasági Iskolája oktatási, kutatási és gazdaságszervezési tevékenységével naprakész tudással segíti a magyar gazdasági szakemberek utánpótlását. – Arra készítjük fel diákjainkat, hogy világszinten értékes tudással felvértezve a magyar gazdaságban találják meg feladatukat és pályájukat – fogalmaz honlapján a tehetséggondozó szervezet.

 

– Az újságírás gyorsan változik: a hagyományos üzleti modellek ma már nem működnek, a közösségi média komoly kihívást jelent, az újságírás pedig elsősorban a véleménynyilvánítás színterévé vált, és gyakran politikai értelemben „aktivistaként” viselkedik. Az is előfordulhat, hogy a jövőben a független újságírás abban az értelemben, ahogyan ma ismerjük, már nem fog létezni – olvasható a Média Iskola leírásában. Olyan hallgatókat várnak ide, akikben van életszeretet, történetmesélői érzék és kíváncsiság. 

 

A Társadalom- és Történelemtudományi Iskolában a következő – és persze ezekhez hasonló – kérdésekre keresik a válaszokat: Miért él az emberek túlnyomó többsége közösségekben? Miért jön létre közöttük munkamegosztás? Hogyan születnek a közösségi döntések? Miért maradnak fenn egyes népek, miért tűntek el mások? Létezhetünk-e állam nélkül? Mire terjedhet ki a politika? Kell-e támogatnia a gyermekvállalást? Felkészülhet-e egy kormány a jövő beláthatatlan eseményeire? 

 

S, íme, a hatodik: – Az MCC legfiatalabb szakirányaként a Mindset-közösséggel szoros együttműködésben jöttünk létre 2018-ban. A Mindsettel, amely pszichológiai szaklap, tanácsadó- és terápiás központ, illetve szakmai közösség is egyben, azóta is együtt keressük a lélektan gazdagító hagyományainak és a legfrissebb kihívásokra adható érvényes válaszok összeegyeztetésének útját – olvasható az MCC-Mindset Pszichológia Iskola ajánlójában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában