Bőséges választék

2022.02.09. 16:30

Családias hangulatban telt a borkóstoló Pázmándon

Több mint félszázan vettek részt Pázmándon a Szekértoló Egyesület legutóbbi, Kiss László emlékének szentelt bormustráján.

E. Várkonyi Péter

Bőséggel volt a mustrán választék

Forrás: Szekértoló Egyesület

Kiss László borász és kertészmérnök volt, Pázmándon élt, a Hungarovin, majd a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatójaként. Nagyszerű szakemberként vezette Pázmándon is a pincészetet, ahol posztumusz díszpolgári címet is kapott. Ezen a bormustrán, amely immáron hagyomány is Pázmándon, több mint félszázan vettek részt. Borászok és gazdák, akik hobbiból termelik a finom nedűt, találkoztak a falu egyik vendéglőjében. A telt házasnak mondható mustrán több mint száz, 2021-es borokat kóstolhattak meg a kiváló borász szakemberek, akik egyben élelmiszeri, egyetemi tanárok is, a szőlősgazdákkal. Nem verseny volt ez, itt a profik a kóstolások után segítettek a borosgazdáknak, akik otthon hobbiból termelnek. 

A választék sokrétű volt, mert mindenki elhozta a saját termelői borát, hogy összehasonlítsák egymás nedűjét. Így került a díszvacsora közben és utána is az asztalra a vegyes fehér, a fajtaborok és rozék, valamint az elmaradhatatlan vörösek is. Azt már meg sem kell említeni, hogy a szakmai estén jókedv és vidámság, kiváló hangulat volt, hiszen az „alapokat” mindenki maga hozta, amelyre büszke is lehetett…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában