Húsvétig kitart

2022.02.18. 15:30

Az évközi adományok a SZETA számára hatalmas értékűek!

Az eddig befizetett nevezési díjakból befolyt összeg egy részét, kétszázezer forintot adtak át a Gánt Trail és a Cerbona Fehérvár félmaraton szervezői a Szegényeket Támogató Alapítványnak.

Borsányi Bea

Szontaghné Kovács Erika, Zugor Zsuzsanna (SZETA), Kaiser Tamás, Czettl Andrea (versenyszervezők)

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Czettl Andrea elmondta, a szervezők úgy döntöttek, minden előzetesen befizetett nevezési díjból ezer forintot ajánlanak fel a SZETA részére. Január 31-ig összesen 178 nevezés érkezett a két versenyre, amit kiegészítettek, így összesen 200 ezer forintot adtak át az alapítvány kurátorának, Zugor Zsuzsannának. A kurátor elmondta, az adományozók általában karácsony környékén a legaktívabbak, ezért különösen örülnek minden évközi kezdeményezésnek. A most kapott összegből nagyjából a húsvétig tartó időszakban tudják kipótolni a napi élelmiszerosztáshoz szükséges forrásaikat. 

A SZETA általában 3-5 ezer forintos – tartós és mindennapos árucikkeket tartalmazó – élelmiszercsomagokkal támogatja a rászorulókat, és jelenleg mintegy ezer kisgyermekes vagy nagycsaláddal, valamint egyedülálló idős és beteg emberrel áll kapcsolatban.

 

Czettl Andrea azt is hozzátette, szeretnének továbbra is segíteni, várják a márciusi és a májusi versenyre a nevezéseket. Ezen felül úgy döntöttek, a május 8-i félmaratonon a SZETA standot is felállít a verseny helyszínén, ahol át lehet adni az adományokat. Elsősorban tartós élelmiszereket várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában