Felmérnék a lakosság véleményét

2022.02.14. 14:00

Átütemezik az Úrhidán tervezett áramszünetet

Egy héttel ezelőtti, hétfői lapszámunkban az E.ON által tervezett többnapos úrhidai áramszünet okairól tájékoztattuk olvasóinkat. Az ezzel kapcsolatos további fejleményekről és véleményekről az alábbiakban adunk hírt.

Tóth Sándor

Miért a téli hónapokban kerül sor a szerelésre? – kérdezték a lakók

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kedvező februári időjárás szerencsére a szolgáltatónak biztosította a zavartalan munkálatokat 7-én és 8-án. Viszont ami a február 16-ra meghirdetett áramszünetet illeti, az érintetteknek változásra kell számítaniuk. Patócs Renáta, az E.ON szóvivője, kommunikációs szak­értője a következőről tájékoztatta lapunkat: „A február 16-ára tervezett úrhidai munka nem marad el, csak későbbre tolódik. A tervezett munkát külső vállalkozó bevonásával valósítjuk meg. A megbízott kivitelező néhány napja jelezte, hogy kéri a tervezett munkavégzés átütemezését, így az E.ON a február 16-ára tervezett munkákat átszervezte későbbi időpontra. Erről vállalatunk az érintett ügyfeleket és az önkormányzatot is értesítette.” Az E.ON munkatársa kiegészítve korábbi nyilatkozatát, arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy vállalati jogszabályuk a hőmérséklet tekintetében nem szabályozza külön a tervezett téli üzemszüneteket. Ez azt jelenti, hogy a karbantartási és hálózatbővítési munkálatok hőmérsékleti limit nélkül érinthetik a téli napokon a fogyasztókat.

 

Lapunk olvasóinak véleménye megoszlott az elmúlt napokban történt úrhidai áramszünetről. A feol.hu közösségi oldalán véleményüknek hangot adók megértéssel fogadták, ugyanakkor volt, aki felvetette: „Értem én a szükségszerű szerelést, de miért a téli hónapokban kerül erre sor?” Míg más szóvá tette: „Úrhidán víz és internet sem volt az áram mellett. Azért ez így durva volt!” Valóban rövid ideig volt vízhiány is, viszont a tervezett időnél előbb befejeződtek a munkálatok, és a szolgáltató visszakapcsolta az áramot. „Addig nem kell annyi használatbavételit kiadni, ha tudják, hogy nem bírja az áramhálózat. Először fejlesztünk, aztán terhelünk szerintem” – vélekedtek…

 

Végül a hozzászólások további megosztása helyett egy pozitív szándékú kezdeményezésről is beszámolhatunk: a napokban az E.ON Észak-­dunántúli Áramhálózati Zrt. véleményfelmérést kezdeményezett az előre tervezett és az Úrhidán meghirdetett áramszünettel kapcsolatban. A véleményeket tevékenységük fejlesztéséhez használják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában