Akció

2022.02.24. 07:10

A vér életeket menthet - Hatodszor szerveztek vér­adást a Fehérvári Civil Központban

Hatodszor szerveztek civil vér­adást a Fehérvári Civil Központban, amelyre előzetesen 40-50 véradót vártak.

Borsányi Bea

Király Annamária rendszeres véradó, a Civil Központba is eljött

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A Civil Közösségi Szolgáltató Központ évente két nagyobb véradási akciót szervez országosan a tavaszi és az őszi időszakban. Ezekre az alkalmakra több csatornán keresztül is igyekszünk felhívni az emberek figyelmét, és úgy gondolom, általában sikerrel is zárjuk a kampányokat – mondta a szerda délutáni véradás kezdetén Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke, aki hozzátette, a személyes érintettség – például egy irányított véradás – sokat számít abban, valaki elmegy-e vért adni, netán rendszeres véradóvá válik.

 

A civil véradáson nemcsak megjelent, de vért is adott Molnár Tamás városi képviselő, illetve Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is. Utóbbi elmondta, amit sokszor és sokat hangoztatunk, de nem lehet eléggé hangsúlyozni: egy véradással három ember életét menthetjük meg. Hozzátette, a véradásban is fontos a helyi közösségekben a cselekvő egyének szerepe. Ezért a közgyűlés elnöke mindenkit arra buzdít, aki teheti, adjon vért!

 

A Civil Központban többnyire a rendszeres véradók jelentek meg. – Minden alkalommal itt vagyok, amikor tehetem, évek óta adok vért – mondta egy férfi, aki azt is elárulta, A, Rh-pozitív a vércsoportja. Szerdán azonban mégsem feküdhetett fel a véradó ágyra, mert – ahogy az a helyszínen kiderült – éppen magas volt a vérnyomása. Szerencsére jöttek további önkéntesek is, így Király Annamária, aki szintén rendszeres véradónak számít. A héten az első civil véradást hétfőn Sárbogárdon szervezték, amire 37-en mentek el. A fehérvári alkalomra 40-50 főt vártak. A civil véradás pénteken, Móron zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában