SmartBin

2022.02.20. 07:00

A Palotavárosi tavak környékét tisztították meg

Szép számmal gyűltek össze önkéntesek a palotavárosi tavaknál, ahol a SmartBin csapata szervezett szemétszedési akciót.

Baráth Eszter

László Tibor Zoltán helyettes államtitkár, Zolta Szabolcs ötletgazda, valamint Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők beszéltek a szemétszedés fontosságáról a munka előtt

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A SmartBin-kezdeményezés célja, hogy a fiatalok figyelmét felhívja a környezetvédelem fontosságára, és buzdítsa őket, tegyenek is ennek érdekében. Három székesfehérvári diák indította útjára a programot, Magda Tivadar, Nádi Zsombor és Zolta Szabolcs. 

A pénteki akció nem az első ilyen esemény volt a SmartBin szervezésében, a korábbi sikeren felbuzdulva viszont újra szemétszedést szerveztek. Zolta Szabolcs kiemelte, a kezdeményezés célja az volt, hogy kortársaikat kiszakítsák a virtuális világból, ami az összegyűlteken végignézve erre a délutánra mindenképpen sikerült. Hangsúlyozta viszont, hogy a legnagyobb cél az, hogy ne csak ezeken a szervezett akciókon érezzék annak fontosságát, hogy környezetük tiszta legyen, hanem bármikor, az utcán sétálva felvegyék az elhagyott szemetet, vagy akár minden nap csak öt percet fordítsanak erre. 

A palotavárosi tavak környezetének megtisztításában segítettek a fiataloknak Vargha Tamás és Törő Gábor ország­gyűlési képviselők, valamint László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára is. Köszöntőjükben mindhárman örömüknek adtak hangot a SmartBin-kezdeményezéssel, valamint az összegyűlt önkéntesek létszámával kapcsolatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában