A kritériumrendszer idén kibővült

2022.02.02. 07:10

A nyolcadik díjazást hirdeti meg az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért

Szakmai díjra vár jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért.

Déri Brenda

Cél, hogy azoknak is adjunk, akik értünk dolgoznak – hangsúlyozta Németh László

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az elismerések átadására 2022-ben is sor kerül, csakúgy, mint az ezt megelőző hét évben. Erről tartott kedden délután sajtótájékoztatót Róth Péter, a megyeszékhely alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológia Kutatótanszék vezetője.

 

Az alapítvány és az önkormányzat közös összefogásával azokat a helyi vállalkozásokat és cégeket részesíti díjazásban, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes és etikus piaci magatartást. Idén is három kategóriában – kereskedelem, szolgáltatás, gyártás – várják a jelöléseket, egészen március 10-ig. Az alpolgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a város és a benne élők érdekeit szolgáló hosszú távú terveiket csakis úgy tudják kivitelezni, ha összefognak, melyre példa a jelen kezdeményezés is. Ennek értelmében ő csak biztatni tudja a lakosokat a jelölésekre. Majd az alapítványt képviselve Németh László is szólt az értünk dolgozó etikus kereskedőkről.

 

– Nyolc évvel ezelőtt, amikor útjára indítottuk a szakmai díjazást, az volt a célunk, hogy mi is adjunk valamit azoknak, akik nap mint nap értünk dolgoznak. Úgy gondolom, hogy meg kell becsülni azokat az embereket, akik az etikus kereskedelem hírnevét öregbítik – fogalmazott.

 

Az eseményt végül a tanszékvezető zárta gondolataival.

 

– A díjak mindig olyan örömforrások, amelyekért érdemes egész évben dolgozni. Az idei év díjazása annyiban más, mint az előzőek, hogy a több mint negyven szempontból álló kritériumrendszer, mely szerint értékeljük a jelölteket, kibővült. 2022-től a jelölt vállalkozások és cégek online jelenlétét is figyelni fogjuk – mondta.

Az alapítvány a jelöléseket az alábbi emailcímre várja: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában