Előzési oldaltávolság

2022.01.28. 15:33

Zajlik a közbeszerzás a Dinnyés-Pákozd közötti út felújítása kapcsán

Tavaly év vége felé érkezett a jó hír, sikerült jelentős összeget elkülöníteni a Pákozd–Dinnyés út felújítására.

S. Töttő Rita

A figyelemfelhívó táblákat a Tour de Hongrie szervezőcsapatával közös Másfél méter nevű közlekedésbiztonsági kampány részeként tették ki

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az egyre tágabb turistaszezon idején hatalmas kerékpárforgalmat bonyolít le a szakasz, így megkérdeztük: mikor indulhat a kivitelezés? 

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke még 2021 végén beszélt arról: „Megkaptuk azt a másfél milliárd forintos útfejlesztési pluszforrásigényt is, melyet utólag fogalmaztunk meg. Ez az útfejlesztés nagyságrendileg 600 millió forintból a Pákozd és Dinnyés közötti teljes úthálózat felújítását tartalmazza.” 

Molnár Krisztián a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: minden szükséges terv és dokumentum rendelkezésre áll a Pákozd és Dinnyés közötti összekötő út felújításához. A kivitelezési munkálatok várhatóan idén tavasszal, de legkésőbb nyár elején elkezdődnek. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kérdésünkre hozzátette: a Seregélyes–Pákozd összekötő út Dinnyés és Pákozd közötti mintegy 3,7 kilométeres szakaszának a felújítását a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében tervezik megvalósítani. A projektre vonatkozó támogatói döntés megszületett, jelenleg a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés zajlik. A munka megkezdése ezt követően indítható el. 

Megkérdeztük azt is, hogy az új (képünkön) táblák ennek a programnak a keretében kerültek-e ki a szóban forgó út mellé, de kiderült: a kerékpárosok biztonságos kikerülésére figyelmeztető táblákat a felújítástól függetlenül helyezték ki a Tour de Hongrie szervezőcsapatával közös Másfél méter nevű közlekedésbiztonsági kampány részeként, melynek célja a járművezetők figyelmének felhívása a biztonságos, másfél méteres előzési oldaltávolság betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában