Frissen Fejérből

2022.01.05. 07:05

Viszik már a fenyőket Fejérben

Ahogy karácsonykor és utána a szívekbe, úgy rövidesen az otthonokba hoznak meleget a karácsonyfák, illetve a fenyőfák.

Majer Tamás

Jól látható helyre, dísztelenül, papír, nejlon és minden nélkül helyezzük ki a fákat a gyűjtőedények mellé!

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön lesz vízkereszt, a karácsonyfák bontásának nem hivatalos ideje. A Depónia PR-vezetője, Budai Dóra lapunkon keresztül mindenkit arra kér, hogy mindenféle maradék dísz, szaloncukorpapír nélkül, s ami szintén fontos, „meztelenül”, tehát ne nejlonzsákba csomagolva helyezzük ki a fenyőfákat, akkor se, ha az a zsák praktikus is: vonszolás közben felfogja a szerteszóródó tüskéket!

A fenyőfák elszállításáról szóló tájékoztatójában azt is kéri még a szolgáltató, hogy a fákat jól látható helyre, a gyűjtőedények mellé helyezzük ki úgy, hogy azok se a gyalogos, se a járműforgalmat ne zavarják!

A fák elszállítása a megyeszékhelyen a tömbházas övezetekben január 4–31., a családi házas övezetekben január 4. és február 4. között zajlik, minden páratlan héten.

– A közszolgáltatási területünkhöz tartozó további településeken a fenyőfák elszállításának időpontját a www.deponia.hu oldalon található településenkénti hulladéknaptárunk tartalmazza – adta közre a cég.

Budai Dóra elmondta, a következő egy hónap alatt begyűjtött fák energetikai hasznosításra kerülnek, így adnak majd meleget.

A Polgárdi, Sárbogárd, Adony, Dunaújváros és Bicske térségében is működő Vertikál Zrt. szintén fenyőfázik. A januári zöldhulladék-elszállítás alkalmával viszik el a kidobott fákat. Mint közölték, ilyenkor más zöldhulladékot nem is visznek el. A vertikalzrt.hu oldalon elérhető 2022-es hulladéknaptárban található meg az egyes településeikre vonatkozó szállítási dátum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában