Frissen Fejérből

2022.01.18. 07:10

Új járat indulhat Kisfaludra?

A pandémia miatt sokáig nem volt rá lehetőség, tegnap viszont lakossági fórumot tartottak a Kisfaludi Közösségi Házban, ahová a környező utcák lakóin kívül az öreghegyi városrészből is szép számmal érkeztek.

Baráth Eszter

Horváth Miklós Csaba képviselő vezette a fórumot (balra), amelyen a legtöbben a közlekedéssel, a buszokkal foglalkoztak

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hosszú idő után tartott lakossági fórumot Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, jelen volt Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Zsolt rendőr ezredes, városi rendőrkapitány, Bozai István városgondnok, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője is. A fórum témái közül a legtöbbeket érintő kérdés a közösségi közlekedés, a kerékpárút, valamint a kisfaludi távközlési szolgáltató változása volt.

 

A településen áthaladó kerékpárút a Budapest–Balaton-kerékpárút átadásával már csak egy biciklizésre alkalmas felület lesz. Ugyanakkor Nagy Zsolt elmondta, a Nagyszombati utca és Kisfalud közötti szakasz a későbbiekben is kerékpárútként működik majd, ahová a multifunkciós csarnok és az Aranybulla-emlékmű is csatlakozni fog. Többen elmondták, hogy ez a rész sem használható, amivel kapcsolatban a Közlekedési Iroda vezetője kiemelte, a kivitelező dolgozik, az átalakítások miatt áll fent ez a helyzet.

 

Sokakat érint a közösségi közlekedés, amivel kapcsolatban Cser-Palkovics András elmondta, a hálózatfejlesztés tervezete hamarosan elkészül. A jelzések szerint a kisfaludiak egy része szeretné, ha megmaradna a jelenlegi 22-es számú járat, mások pedig örülnének a nyáron bevezetett, majd visszavont menetrendben szereplő, a városrészt érintő buszoknak.

 

A polgármester kiemelte, a 22-es járat megmarad, és a tervek szerint beépítenek egy újabb járatot, ami Kisfalud mellett a Szent György kórházat, a vasútállomást és a Sóstói Ipari Parkot is érinti majd. Emellett pedig késő esti buszjáratot is terveznek, ami Kisfalud városrész felé is közlekedni fog.

 

A lakosságot tájékoztatták arról, hogy új távközlési szolgáltató partner jelenik meg Kisfaludon, március közepétől lesz elérhető. A hét második felében hálózatfejlesztést végeznek, ami miatt 8 és 16 óra között a városrészben akadozhat vagy szünetelhet a szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában