Frissen Fejérből

2022.01.31. 11:30

Új gitáros a Hooligansben, életmentés Fehérváron és viharkárok - Ezeket olvastátok a múlt héten

Január utolsó hete sem telt eseménytelenül a megyében, mi pedig egy csokorba szedtük azokat a történéseket, amelyek leginkább foglalkoztatták a nagyérdeműt.

feol.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

1. Sukorói taggal egészült ki a Hooligans zenekar 

Sukorói otthonában lepte meg a Hooligans zenekar a fiatal magyar nyelv és irodalom tanárt a napokban, hogy elmondják neki: ő lett a banda új basszusgitárosa. Romanek Gergely bizonyult ugyanis a meghallgatások után a legjobb választásnak.

 

2. Kis híján megöltek egy 16 éves fiút Sárkeresztúron 

A vádirat szerint a családfő három, köztük két fiatalkorú gyermekével este, egy korábbi sérelemből kifolyólag a lakóházuk előtt elhaladó kiskorú sértettre, valamint a vele lévő személyekre különböző, az élet kioltására alkalmas szerszámokkal felfegyverkezve rátámadt, őket üldözőbe vették. A családfő házastársa a vádlottakat eközben a kiskorú megölésére biztatta.

 

 

3. Horrorfilmbe illő látvánnyal nyílt meg a föld Bodajkon 

Több évre visszanyúló hagyomány Bodajkon, hogy könyvbemutatóval ünneplik a kultúra napját. Wurczinger Lóránt polgármester elmondta: - Egy 12 éves, egyre halmozódó leletanyag kapcsán készült Az avarok és magyarok Bodajkon című kötet, mely a Proletár-földeken zajló ásatások részleteit és eredményeit mutatja be. Sok misztikus történet keringett annak idején, amikor ez az ásatás elkezdődött, hiszen egy természeti katasztrófával, egy áradással kezdődött az egész, mely leöblítette a talaj felső rétegét, és így kerültek felszínre sírok. A pontos helyszín a leletek védelme érdekében sokáig titokban maradt, majd 2016 környékén a régészek újra eljöttek és azóta egyre halmozódik a tudásanyag.

 

4. Életmentés egy fehérvári üzletben 

Heroikus küzdelem zajlott egy székesfehérvári üzletben kedden, amikor egy 65 év körüli férfi össze esett a tejes pult előtt. Szerencsére egy vásárló nem tétlenkedett és azonnal kérte a mentők segítségét. Megvizsgálta a férfit, aki ekkor már nem lélegzett így a diszpécser irányítása mellett megkezdte az újraélesztést. A mentők perceken belül megérkezett és hosszú ideig folytatták az újraélesztést. Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amit az aggódó vásárlóközönség lélegzetvisszafojtva figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a férfit stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.

 

5.  Rendőrök vittek szülni egy Fejér megyei anyukát 

A rendőrség számára is izgalmas történetet osztott meg a minap a BRFK közösségi oldalán. A budapesti csúcsforgalom közepén kért ugyanis segítséget tőlük egy rémült, izgatott férfi, s kiderült: felesége az előttük vészvillogóval buszsávban veszteglő autóban vajúdik. Mint megtudtuk: egy Fejér megyei házaspár indult útnak Budapestre szülni. 

 

5+1  Pusztított a vihar Fejér megyében 

Január 30-án viharos szél csapott le, és okozott károkat Fejér megye egész területén. Erről több cikkben is beszámoltunk:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában