Frissen Fejérből

2022.01.24. 07:10

Suhanás az éjszakában a fehérvári Jégpályák Éjszakáján

Immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Jégpályák Éjszakája elnevezésű országos programot, aminek a Hydro Fehérvár AV19 otthonául szolgáló Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok is helyszínéül szolgált.

Kecskés Zoltán

A fehérvári jégcsarnokban jégdiszkóval és korcsolyázással várták az érdeklődőket

Forrás: Soós Attila

Nem csak a magyar kultúra napja miatt volt érdemes a megyeszékhelyünkre látogatni szombaton, ugyanis néhány kilométerre a gyönyörű fehérvári sétálóutcától is fontos események zajlottak: éjszakára a profi hokicsapatok az amatőröknek és a lelkes szurkolóknak adták át a terepet, akik lelkesen korcsolyát húztak.

Már a hivatalos, este 8 órai kezdés előtt is kígyóztak a sorok, egy nagyobb tömeg alakult ki a bejárat előtt. Többen kimondottan a Jégpályák Éjszakájára érkeztek.

– Már várjuk, hogy bejussunk, felvegyük a korcsolyát és jöhet a zene is. Sajnos a tavalyi évben a rendezvény elmaradt, de most ismét itt vagyunk! Hajrá, Fehérvár! – mondta lelkesen az egyik résztvevő.

Aztán nem sokkal később megnyíltak a kapuk is, és a korcsolyázni vágyók elözönlötték a büfét, a padokat és a kölcsönzőt, majd néhány percre rá már a jégen suhantak barátokkal, ismerősökkel és a családdal együtt.

Az éjszakába nyúló korcsolyázás minden korosztály számára remek kikapcsolódási lehetőséget kínált. Akadt olyan nagymama is, aki kifejezetten az unokája miatt ment a jégre. Mint mondta, felejthetetlen estét nyújtott számukra az esemény, és nagyon boldog, hogy mosolyt csalhatott szerette arcára. 

Az országos rendezvénnyel a jeges sportokat szerették volna népszerűsíteni a szervezők, ami, mondjuk ki, sikerült is, hiszen több százan siklottak együtt boldogan és ragyogó arccal a jégen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában