Frissen Fejérből

2022.01.07. 13:38

Pár hét és megszépül a fehérvári Városháza épülete

Ezzel a felújítással közel teljessé válik majd a Városház tér rehabilitációja, valódi fényének, méltóságának helyreállítása.

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

A felújítás részleteiről Cser-Palkovics András számolt be hivatalos közösségi oldalán. A bejegyzés szerint a munkálatok során a leglátványosabb rész az lesz, hogy megújul az épület homlokzata és tetőzete, vagyis a Hiemer-házhoz, Püspöki Palotához, a múzeumi épületekhez hasonlóan visszanyeri régi fényét az épület. Emellett folytatódik a régi nyílászárók cseréje, úgy, hogy illeszkedjenek a műemléki környezetbe. Energetikai korszerűsítést is kap az épület, köztük napelemeket is, utóbbiak a városkép megőrzése végett csak a tetőzet belső oldalára kerülnek majd. Belső felújítások is következnek, az elöregedett vezetékeket és hálózatokat kicserélik, ahol szükséges, ott a burkolatokat is.

 

A felújítás a városvezető szerint heteken belül elindul, várhatóan az idén be is fejeződik. A munkálatok a hivatali munkát érdemben nem befolyásolják, azonban a Városházára, illetve annak dísztermébe tervezett külsős programok jelentős részét átköltöztetik a Hiemer házba, valamint más helyszínekre.

 

- Bízom abban, hogy a felújítás minden polgárunk megelégedésére szolgál majd, ha pedig elkészült, akkor természetesen mindenki lehetőséget kap majd a megújult épület bejárására nyílt napok keretében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában