Hiszi, hogy nincs lehetetlen

2022.01.25. 07:45

Pápay Eszter lelkesedéssel és szeretettel teszi a dolgát Fülén és Polgárdiban is

A mozgás gyógyít, felszabadít, önismeretre, önszeretetre, kitartásra és fegyelemre tanít, magabiztosságot ad. Egyfajta terápia léleknek és testnek egyaránt – állítja Eszter.

V. Varga József

Pápay Eszter mindig lelkesedéssel és szeretettel teszi a dolgát

Forrás: Facebook

– Mióta az eszemet tudom, sportolok, táncolok. Tizenhárom éven át a tánc töltötte be a legfontosabb szerepet az életemben, célokat adott, s gyógyírként szolgált. Érzelmeimet a mozgás által tudtam leginkább kifejezni. A tánc örök szerelem, csak a forma változott, s alakult át időről időre: salsa, flamenco, pilates – mondja Pápay Eszter. 

Eszter csoportos edzéseket tart hetente – a többi között – Fülén, valamint kialakulóban van egy csoportja Polgárdiban is. Emellett magántanítványokkal foglalkozik online és élő edzések formájában. 

Négy éve pilates- és gerinctrénerként, fitneszedzőként dolgozik. Ez a hivatása. Mások életét jobbá „varázsolni” kicsit, megszerettetni az emberekkel a mozgást, egészségtudatosságra nevelni őket. 

Úgy fogalmaz: rengeteg energiát és szeretetet kap a tanítványaitól, ami már önmagában is boldogság. Egy edzőnek az a legnagyobb elismerés, amikor a tanítványai pozitív változásokról, gyógyulásról számolnak be. Pár alkalom után elmúlnak az akár évtizedeken át tartó derékfájások, zsibbadások. 

A pilates a világ egyik legkomplexebb és legexkluzívabb edzésmódszere, mégis kevesen ismerik igazán. A módszert a német Joseph Pilates alapította a 20. század elején: ötvözte a keleti és a nyugati mozgáskultúrát (harcművészet és jóga, gimnasztika és balett). Nagy hangsúlyt fektetve a gerincstabilizáló izmokra és a speciális légzéstechnikára a kontrollált, precíz gyakorlatok kivitelezésén keresztül. 

– Hiszem, hogy életünk minősége és hossza a sok nevetésben, társas kapcsolatainkban, a stressz helyes kezelésében, és főként az egészséges életmódban rejlik. Ebbe beletartozik a helyes, „ránk szabott” étrend és a rendszeres testmozgás, hiszen sejtjeink, idegrendszerünk és hormonjaink akkor kerülnek egyensúlyba. Törekedjünk a „házunkat”, azaz a testünket jobb világgá formálni! – teszi hozzá Eszter. 

Nagy vágya, terve idén májusban egy egészségnap megszervezése. A rendezvény központjában a mozgás, a lelki jólét és a helyes táplálkozás hármasa áll, egyfajta társadalmi szintű edukáció az egészség jegyében. Idén nyáron pedig egy 4-5 napos táborra is készül, ahol ugyancsak az egészségé lenne a főszerep. 

Gyerekkori barátnője, Máthé Vivien öttusa-világbajnok mindig azt mondta neki: a tüzet imádja benne, hogy mindig lelkesedéssel és szeretettel teszi a dolgát. Soha nem adja fel, talán ezért is tud ösztönözni másokat, mert hiszi, hogy nincs lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában