Nagy terveik vannak

2022.01.19. 17:00

Pályázatot adtak be Perkátán, több mint 200 millióra

Múlt hét szerdán a város vezetősége megtartotta az idei év első testületi ülését, melynek során fontos döntések születtek 2022-re vonatkozóan.

Déri Brenda

Kihasználják a Magyar falu program adta lehetőségeket

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ülésen a fő napirendi pont a nagyközséget illető jövőbeni fejlesztésekről szólt, ezek érdekében több pályázat is benyújtásra került. Erről a település ügyvezető polgármestere önkormányzati oldalukon ír. Beszámolójából kiderül, az egyik ilyen lehetőség a Magyar falu program, ennek keretében útfelújításra és eszközbeszerzésre szeretnének pályázni. Az előbbi támogatási összege 38 millió forint és a Rákóczi utca, Rózsa köz és a Sport utca szakaszát érintené, addig utóbbira 14,9 millió forintot biztosítana a kormány, melyből traktort, homlokrakodót, ágdarálót, árok­ásó adaptert vásárolnának.

 

Ezen túl még számos pályázaton indulnak, az önkormányzat korszerűsíteni kívánja az épületeit. A faluházban felújítanák a fűtést és a villamos hálózatot, a ház új szigetelést kapna, lecserélnék a nyílászárókat és napelemeket szerelnének fel. Mindezt 90 millió forintból. A gyógyszertárnál található önkormányzati lakások renoválása is tervben van, melyre 68,4 milliót nyújtana a támogatás. A Szent István utca aszfaltozására is szeretnének pályázni 20 millió forint értékben.

 

– Amint látják, nagy terveink vannak, az adódó lehetőségek maximális kihasználására törekszünk. A most beadásra kerülő pályázati összeg mindösszesen 231,3 millió Ft. E pályázatok elbírálása várhatóan február közepén történik meg. Az elbírálási idő 30 nap, így márciusban már konkrét számot tudok közölni önökkel az elnyert összegről. Lesznek még további pályázati források, készülünk rá, vannak még terveink, beszámolok majd róla – írja Oláh István összegzésül. Ismerteti továbbá, hogy a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.-ben vezetőváltás történt.

 

– Lászlóné Szabó Edit ügyvezető megbízatása 2021. december 31-gyel lejárt, az ügyvezetést nem kívánta tovább ellátni. Köszönöm az eddigi munkáját, odaadó lelkesedését, magas színvonalú rendezvényeit! Az ügyvezetői pozícióra pályázatot írtunk ki decemberben, melyre két pályázat érkezett. A kiírást Nedves Éva nyerte meg, 2022. január 1-jétől ő a központ ügyvezetője, határozatlan időre – fogalmazott a városvezető.

 

A beszámolót az egyik képvise­lő-­testületi tag, Szőke Imre nem érezte teljesnek, ezért a következőkkel egészítette ki a saját közösségi oldalán: – A testületi ülés nyilvános volt, így kiírhatom, hogy az új igazgatónk bruttó 450 ezer forint bért kap. Sok sikert a munkájához! Ezentúl érkezett kérés lapos tetejű ház építésének engedélyezésére, ám rendeletünk ennek engedélyezését nem teszi lehetővé. A 600-as és 599-es helyrajzi számú házakhoz a bejutást egy bejáró biztosítja, amit szeretne a tulajdonos megvásárolni. Szigorú feltételekkel a vásárlást elfogadtuk. A Győry-kastélyban lakóknak lejárt a bérleti szerződésük, ami 2 év volt. A testület minden kérelmet, ami a bérlők lakásban maradását szorgalmazta, elutasított, tehát lesz hat üres lakás. Mindez talán fontosabb, mint az, hogy mire pályázunk, mert az csak lehetőség, a többi a valóság – fejtette ki a véleményét a bejegyzésében Szőke Imre. 

 

Szerettük volna megkérdezni erről és a fentebb említettekről is Oláh Istvánt, de lapzártánkig nem sikerült elérnünk. Amennyiben a későbbiekben nyilatkozna, azt természetesen közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában