Burgonyás kenyérből

2022.01.24. 16:00

Ötszázezer forintot kapott az újvárosi ebtelep

Többéves múltra tekint vissza a város jótékonysági sorozata, ami nemrégiben újabb fontos fordulóponthoz érkezett. Átadták az elmúlt három hónapban összegyűlt támogatást, és kijelölték, ki lesz a következő időszak kedvezményezettje.

Szabó Szabolcs/DH, Baráth Eszter

Szemenyei István, Szabó Zsolt, Létai Attila és Róka Sándor a támogatás átadásán

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A 2016-ban indult és azóta is folyamatosan működő Dunaújváros Kenyere program keretében a városban több üzletben megtalálható és megvásárolható a különleges burgonyás kenyér, mely eladási árának egy része minden negyedévben egy-egy kiválasztott szervezetet támogat.

 

Az elmúlt három hónapban összesen 8211 darab kenyeret adtak el, amelyből több mint 400 ezer forint gyűlt össze. A kezdeményezés most a helyi ebtelepet segítette az összegyűlt összeggel. Ezzel kapcsolatban Medgyesi Miklós, az önkormányzat kommunikációs vezetője elmondta: – A korábbiakhoz hasonlóan az összegyűlt összeget az önkormányzat felkerekíti félmillió forintra.

 

Létai Attila ebrendész társlapunknak elmondta: – Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ebben a gyűjtőakcióban részt vállalt. A befolyt összegből új, zárt fém férőhelyeket szeretnénk létesíteni az állatoknak, főként kutyáknak. Első körben most három ilyet tervezünk. Az ebrendész hozzátette: – A jelenlegi létesítmények tervezése már zajlik, remélhetően hamarosan segítik majd a munkánkat. A karácsonyi akció is eredményes volt.

 

A város kenyere legközelebb a Rudas Közgazdasági Iskolát támogatja majd. Szemenyei István, az intézmény igazgatója hangsúlyozta, az akció első kedvezményezettje a Rudas Alapítvány lesz. – Ennek az alapítványnak pedig az az első számú feladata, hogy a középiskolában folyamatosan működő tehetséggondozást segítse és támogassa – emelte ki az intézmény igazgatója. Mint mondta, ennek szellemében olyan szakmai programokban gondolkoznak, amelyek segítik azt a szerteágazó munkát, ami a Rudasban mint folyamatosan fejlődő intézményben évek óta zajlik. Szemenyei István a jövővel kapcsolatban így fogalmazott: – Szeretnénk újraéleszteni a nemzetközi kapcsolatainkat, valamint a közeljövőben szeretnénk az iskolaudvart is modernizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában