Illegális hulladék

2022.01.03. 16:00

Megtisztult Sárkeresztúr a szeméttől

A település is csatlakozott az illegális hulladéklerakók felszámolását célul kitűző Tisztítsuk meg az országot! programhoz, mely keretén belül 400 köbméter szeméttől szabadultak meg az elmúlt időszakban.

Déri Brenda

Sajnos a településen áthaladók nem fáradnak a kitelepített konténterekhez, szemetesekhez

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Akárcsak országos szinten, úgy megyénkben is igen nagy problémát jelent az illegális hulladéklerakók megszüntetése, felszámolása. Sok esetben az is nehézséget okoz, hogy a szabálytalan szemetelést, szemételhelyezést nem lehet tetten érni, így az nem jár konkrét következményekkel, ami eltántorítaná az elkövetőket. 

Az illegális hulladéklerakó helyekkel örökös a küzdelem

Forrás: önkormányzat

Sárkeresztúr önkormányzatának egy pályázat nyújtott lehetőséget arra, hogy elősegítse a hulladékfelszámolást a községben. Éppen ezért a polgármesteri hivatallal szemben található önkormányzati ingatlanon konténereket helyeztek ki, hogy a helyi lakosok el tudják helyezni bennük saját ingatlanjaikon felhalmozott hulladékukat, illetve annak elszállíttatását is magára vállalta a településvezetés. Ezen túl a bel- és külterületi hulladéklerakók megszüntetése is céljaik között szerepelt, amit szintén sikerült sikeresen abszolválniuk, 400 köbméter szeméttől tisztították meg a falut.

A helyi lakosok számára találtak megoldást

Forrás: Önkormányzat

A hulladék felszámolásában nagy segítség – a támogatás mellett – egy mobiltelefonos applikáció is, melyet mindenki ingyenesen feltelepíthet készülékére. Az alkalmazás célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint ezen applikáció által már 242 illegális szemétlerakóhelyet számoltak fel a magyar közutak területéről, ami megközelítőleg 500 tonna hulladékot jelent. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában