Frissen Fejérből

2022.01.18. 07:15

Már zajlik a földszállítás az Alba Arénánál

Az Alba Aréna építéséhez kapcsolódóan megkezdődött a kitermelt, jelentős mennyiségű föld elszállítása. Az első napon nem tapasztaltunk emiatt torlódást.

Tóth Réka

A Budai úton, a városhatárnál sok teherautóval találkozhatunk a következő egy hónap során

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn déltájban a helyszínen jártunk, hogy feltérképezzük, hogyan zajlanak a munkálatok. Nos, az első tapasztalatok szerint felfordulásra, forgalmat nehezítő körülményekre – a tehergépkocsik közlekedésén kívül – nem kell számítani. Észrevételeink szerint minden rendezetten folyt. Az autós forgalom zavartalan volt, forgalmi dugó nem alakult ki a csomópont környékén. Csúcsidőszakban valószínűbb, hogy a munkálatok fennakadást okozhatnak majd.

 

A töltésföld átszállítása a Budai út másik felén lévő egykori bányaterületre körülbelül egy hónapot vesz majd igénybe, ami alatt a lakosság türelmét kéri az önkormányzat. A szállítás munkanapokon munkaidőben, esetenként pedig szombati napokon zajlik. A tehergépjárművek főleg az Aranybulla emlékmű és a Budai út közötti földterületen kiépített ideiglenes úton haladnak, hogy az emlékmű mögötti bányaterületre kerüljön a töltésföld, annak rekultivációját is meggyorsítva majd ezzel.

A Budai úton, a városhatárnál sok teherautóval találkozhatunk a következő egy hónap során
Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Amint arról korábban beszámoltunk, a földmunkákkal 2021 novemberében megkezdődött az Alba Aréna kivitelezése. A kitermelt, tápanyagban gazdag termőföldet az Alsóvárosi réten helyezték el, ennek az elszállítása decemberben be is fejeződött.

 

Hétfőn viszont megkezdődött az építkezés új szakasza, melyben az aréna alapozásának során kiásott – termőföldnek már nem alkalmas – földet az Aranybulla emlékmű mögötti bányaterületre szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában