Frissen Fejérből

2022.01.25. 08:30

Letették esküjüket a helyi választási irodák vezetői a Megyeházán

Mint ismeretes, április 3-ra írta ki Áder János köztársasági elnök a kilencedik szabad magyar országgyűlési választást és ezzel egy időben az országos nép­szavazást. Ezzel összefüggésben a választási esküvel nem rendelkező helyi választási irodák vezetői letették esküjüket kedd délután a Megyeháza címertermében.

Kecskés Zoltán

18 település helyi választásiiroda-vezetője a címerteremben

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Én (az eskütevő neve) fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; helyi választásiiroda-­vezetői tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Isten engem úgy segéljen!” – hangzott fennhangon a megjelent jegyzőktől Kovács Zoltán, a Fejér Megyei Területi Választási Iroda vezetője előtt. 

Ezt követően átadták az erről szóló okleveleket is. Kovács Zoltán a megjelenteknek útravalóul elmondta, hogy bár ő maga is 1996 óta vesz részt a különböző népszavazások és választások lebonyolításában, és nagy gyakorlattal bír, de ezt a feladatot nem szabad rutinból végezni! Ennek okán kérte a részt­vevőket, hogy mielőtt döntenének az adott kérdéskörökben, mindig nézzék át a vonatkozó eljárási szabályt, mert annál rosszabb nincsen, mint amikor valaki a rossz utasítás után visszakozni kényszerül. 

Ezenfelül a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a jelen lévő, immáron helyi választásiiroda-vezetőket jogaikról és kötelezettségeikről, valamint az országgyűlési­képviselő-választással és az országos népszavazással összefüggő feladataikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában