Válogatás

2022.01.24. 14:36

Kigyulladt egy szemétledobó - félrebillent a Velencei-tó, ezeket olvastátok a múlt héten

Az elmúlt hét olvasóink által legkedveltebb írásaiból gyűjtöttünk egy csokorra valót.

feol.hu

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

1. Kigyulladt egy szemétledobó Székesfehérváron

 

Egy tízemeletes társasház szemétledobójában keletkezett tűz, ami füsttel telítette a lépcsőházat Székesfehérváron, a Gáz utcában. A helyszínre riasztott székesfehérvári hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat és öt embert lekísértek otthonukból. Összesen mintegy harminc ember hagyta el ideiglenesen a lépcsőházat.

 

2. Mi lesz a Piac téri pályaudvar funkciója?

 

A közösségi oldalakon számosan kérdezgetik, boncolgatják, miként alakul majd át az intermodális csomópont kialakítása miatt a megyeszékhely buszközlekedése. Vajon mi lesz a szerepe a régi buszpályaudvarnak? Cikkünkből kiderül:

 

3. Egymásra pakolt kordarabok - Egy honfoglalás kori lovassír került elő Mány környékén

 

Még a múlt héten is sok olvasót megmozgatott az M100-as autópálya nyomvonalán zajló ásatás. Az igen gazdag lelőhelyről itt írtunk:

 

4. „Félrebillent” a Velencei-tó

 

Január 17-én, hétfőn a viharos szélben érdekes jelenséget figyelhettek meg azok, akik figyelemmel kísérik a vízszint változását, a tó életét. Hogy mi okozhatta ezt, arról bővebben itt írtunk:

 

5. Egy ember kizuhant az autóból, amikor árokba borultak Bicskénél

 

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Árokba hajtott egy személyautó a Bicske és Óbarok közötti útszakaszon vasárnap kora délután. Az eset további részleteiről a cikkben számoltunk be:

 

6. A sorompók még nyitva Velencén

 

„Olyan rétegeket vonz ide, ami nem kívánatos” – szögezte le Velence polgármestere a Velence Korzó közönsége kapcsán az év végi lakossági fórumon, ahol a parkolórendszer és az ingyenes strand fenntartása is szóba került. Vajon mit tenne az önkormányzat, ha visszavenné az üzemeltetését? A választ az alábbi cikkben találjuk:

 

7. Új információk a fehérvári kórházi tragédia kapcsán

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyos tragédia történt a fehérvári kórházban. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik válaszát cikkünkben olvashatják:

 

8. Letartóztatták a férfit, aki volt barátnőjére és annak társaságára támadt az utcán

 

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 24 éves férfinak a letartóztatását, aki az utcán neki támadt volt barátnőjének és a társaságában lévő két férfinak Székesfehérváron. Részleteket a cikkünkben olvashatnak:

 

9. Orvosi ellenjavallat védettségi miatt? - Fejér megyei óvónő akadt fenn a rostán

 

Védettségi kártyára oltási ellenjavallat? Megtörtént egy Fejér megyei településen. A turpisság kiderült, a kormányhivatali iránymutatás egyértelmű. Tavaly ősszel a kormány számos – állami és önkormányzati tulajdonrésszel rendelkező vagy fenntartásában működő – foglalkoztató számára lehetővé tette, hogy döntsön arról: kéri-e a munkavállalóitól az oltás meglétét, vagy sem. A témát cikkünkben körbejártuk:

 

10. Gólyahír: velük gyarapodott Fejér megye az elmúlt napokban

 

Egyik legolvasottabb írásunk ismét a csöppségekről szóló Gólyahír volt a múlt héten:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában