Összefogás

2022.01.12. 20:00

Kapni jó, de adni még jobb érzés - A leégett óvodának gyűjtöttek Kajászón

Ünnepekkor és az első hideg beálltával valósággal hatalmába keríti az embereket egy különleges érzés, és ilyenkor óhatatlanul nagyobb a motivációnk az adakozásra. Azonban fontos, hogy „hős” karakterünk egész évben velünk legyen, de ezért folyamatosan tennünk is kell!

Kecskés Zoltán

Urszulyné Kovács Réka és férje, Urszuly Zoltán (képünkön) már elkezdték bepakolni a felajánlott adományokat az autójukba

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Mindenki ismeri azt a közhelyet, hogy „jobb adni, mint kapni” – de ez a klisé szinte szertefoszlik, amikor az ember a saját bőrén vagy környezetében tapasztalja meg ezt a csodát. A napokban Kajászón jártam egy nagycsaládnál, ahol bár nagy felújítás zajlik otthon, így minden forint ki van számolva, mégis, amikor gyerekekről van szó, a családtagok „túllátnak” ezen. A szülőkkel való beszélgetésemkor óhatatlanul eszembe jutott egy, a Bibliában olvasható történet, amikor a szegény özvegy­asszony két fillért, azaz egy krajcárt dobott a perselybe, de nem a fölöslegét, mint ahogyan a gazdagok tették…

 

Urszulyné Kovács Rékát és férjét, Urszuly Zoltánt hallgatva elkerülhetetlenül könny gyűlt szemembe, látva: vannak még olyanok, akik nem magamutogatásból, vagy az önreklámozástól vezérelve, hanem szeretetből, isteni indíttatásból vágnak bele az adakozásba. Történt ugyanis, hogy odalettek a gyerekjátékok, megsemmisültek a függönyök, és használhatatlanná váltak a bútorok a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található kunmadarasi óvodában egy tűzeset következtében. Mint mondták, amikor meglátták az erről szóló riportot a televízióban, úgy érezték, cselekedniük kell!

 

– A közösségi médiában pénteken tettük közzé kezdeményezésünket, hogy gyűjtést szervezünk az intézményben pallérozódó kisgyerekek megsegítésére, így akinek akad otthon megunt, jó állapotú játéka vagy mesekönyve, szívesen fogadjuk – mondta a családfő, aki elárulta, hogy minden évben adakozni szoktak a szegény sorsúak részére. Emellett a helyi intézményeket is támogatják az általa forgalmazott gyümölcsökkel, mert úgy érzi, ezzel tartozik a társadalom, valamint a Jóisten felé, aki segítette gyermekeiket a kis kori súlyos betegségek leküzdésében. Sőt, még az eszmei értékkel bíró, édesapjától kapott magnóját is a kunmadarasi csomagok közé rejti, hogy annak segítségével mese-CD-ket hallhassanak a gyerekek.

Már szinte egy egész csomagtartónyi felajánlás érkezett, de még messze a vége! Folyamatosan várhatóak még adományok 

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően a háromgyerekes édesanya vette át a szót, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire hálás az embereknek, akik felajánlásukkal csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 

– A hír szinte futótűzként terjedt az interneten, és már csaknem egy egész csomagtartónyi felajánlás érkezett a környékről, sőt a megyehatáron túlról is, ahonnan saját költségre futárral küldik a csomagot. A következő napokban pedig újabb játékokra, mesekönyvekre van még ígéret. Ahogy mondani szokták, mindig az tud adni, akinek a szíve szeretettel van tele! Jó ezt megtapasztalni, hogy többen vagyunk ezzel az érzéssel!

Mindent ellepett a korom a kunmadarasi óvodában

Forrás: Tények

Ott-tartózkodásom alatt az óvoda vezetőjével, Széll Sándornéval is sikerült felvennünk a kapcsolatot, aki szintén megtapasztalta az elmúlt napokban, hogy nincsenek egyedül a tragikus helyzetben.

 

– Az egyik szekrény miatt következett be a tragédia még a tavalyi év végén; szerencsére a tűz nem terjedt tovább az egész épületre, de így is hatalmas a kár a korom miatt. Odalettek a gyerekjátékok, megsemmisültek a függönyök, és használhatatlanná váltak a bútorok is, sőt több elektronikai eszköz sem bevethető. Jelenleg a takarítási munkálatok zajlanak, így a kár pontos mértékét még nehéz megállapítani. Azonban mindenképpen jó érzés megtapasztalni a sok jó szándékú ember gondoskodását, ami nemcsak megható, de sok erőt ad a helyreállítási munkákra. Külön köszönet, hogy az ország különböző részéről érkeznek felajánlások a 36 főt számláló kétcsoportos óvodába, melynek lakóit a községben található másik három tagóvodánkban helyeztük el – mondta a tagintézmény-vezető.

 

Mint kiderült, az Urszuly család szeretetcsomagja szombaton indul útnak Kunmadarasra, ahová az egész családdal érkeznek, hogy együtt tapasztalják meg a közmondás lényegét: nagyobb boldogság adni, mint kapni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában