Frissen Fejérből

2022.01.27. 11:30

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

A rendőrség számára is izgalmas történetet osztott meg a minap a BRFK közösségi oldalán. A budapesti csúcsforgalom közepén kért ugyanis segítséget tőlük egy rémült, izgatott férfi, s kiderült: felesége az előttük vészvillogóval buszsávban veszteglő autóban vajúdik. Mint megtudtuk: egy Fejér megyei házaspár indult útnak Budapestre szülni.

S. Töttő Rita

Forrás: A család

Múlt hét szombaton már haza is vihette anyukája, apukája Tamarát, a január 20-án született kislányt, akinek kalandos születéstörténete egészen biztosan örök élmény lesz – szülőknek és egy rendőrpárosnak egyaránt. Történt ugyanis, hogy Szűcs-Ádány Barbara tett-vett Fejér megyei otthonában, abban a nyugalomban, hogy még három hete van a szülésig. Igen ám, de hirtelen, hajnalban elfolyt a magzatvize – meséli Barbara, hogyan kezdődött izgalmas és mégis kicsit ijesztő történetük.

 

– Akkor már tudtam, hogy a kis hercegnő három héttel korábbra tette születése időpontját. Értesítettük a nőgyógyászt, aki mondta, hogy azonnal induljunk a kórházba. Elkezdtünk tehát készülődni, csomagolni és indulni. Egy budapesti magánkórházba mentem szülni, ami tőlünk 40 percre van. A reggeli csúcsforgalom közepette azonban teljesen leállt a haladás. Az Erzsébet hídon is dugó volt, ám addigra már 3 perces fájásokkal küzdöttem – emlékezik vissza az anyuka, akinek férje, Szűcs Balázs ekkor azonnal döntött: „kicsapta” a vészvillogót és irány a buszsáv! Hogy a sors keze volt-e, nem tudni, de mögöttük épp egy rendőrautó jött. Filmbe illő helyzet volt, ahogy az autóban hátul kapaszkodó anyuka mellől kipattan a férj és megy a rendőrökhöz segítségért. A BRFK élménybeszámolójából tudjuk azt is, kik voltak ők: Kovács Kornél és Németh Martin rendőrhadnagyok csöppentek ebbe a nem mindennapi helyzetbe, akik egyébiránt a kapitányság Biztosítási Osztályán dolgoznak.

 

– Először rendőri felvezetéssel indultunk útnak, akkor még a férjemmel egy autóban ültem. De olyan nagy volt a dugó, hogy még szirénával sem tudtunk haladni. A Blahán átültem a rendőrök autójába, akik „szárnyra” kaptak, vittek „mindenen át” a kórházig. S közben még arra is volt lélekjelenlétük, hogy folyamatosan érdeklődjenek az állapotomról. Sőt, a kórházba érve, felkísértek a szülészetre, s megvárták a 15 perccel később érkező férjemet – emlékezik vissza hálával telve Barbara, akinek azért – bármilyen kaotikus is volt a kórházba jutás -, mégiscsak ezután jött a neheze. Tamara – a kisbaba – még várakozott a pocakban és csak 15 óra 25 perckor született meg. – Emlékszem, amikor átnéztünk a csecsemőosztályra, addigra már nagy pelyhekben hullott a hó. Nagyon szép volt és biztos voltam benne, hogy az azt megelőző front csalogatta ki a kicsit – teszi hozzá a boldog anyuka, aki azóta már otthon van a babával. Tamaráról azóta kiderült: rendkívül nyugodt baba – hagyja szüleinek kipihenni a születési körüli ijedelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában