Frissen Fejérből

2022.01.18. 16:58

Jégbe mártott testek - Jégmerülő testvérek jártak a Velencei-tavon

S. Töttő Rita

Fotó: S Totto Rita

Súlyos mínuszok ugyan nem voltak éppen, de töredező, kristályos jégréteg azért igen, amikor Szávai Zoltán és féltestvére, Szabó József úgy döntött, megmártózik a januári Velencei-tóban. A fiatalemberek persze nem most tettek ilyet először: igazi jégmerülők, akiknek az a különleges hobbijuk, hogy amikor mindenki más csak messziről csodálja a strandokat, ők akkor merülnek bele igazán.

- A Hidegvíz Törzs tagjai vagyunk, a veresegyházi és a solymári klubnál szoktunk „merülgetni” – mondja József. S miközben a viharos szélben koccannak a partnak a széttört jégpalánkok, ők nekivetkőznek, mozognak, „bemelegítenek” kicsit és bemasíroznak a vízbe. A Velence Korzó mellett teszik mindezt kedden délelőtt, ahol jelenleg csak néhány hattyú pancsol éppen – a háttérben azonban több ezer vadlúd sötétíti el időnként az eget. – Jót tesz ez a pár perces jeges merülés testnek, léleknek egyaránt – teszi hozzá Zoltán. A testvérek a jégkristályok közé ülnek, s még csak foguk sem vacog. Játszanak egyet a napsütötte jégszilánkokkal, majd kijönnek és csak úgy csuromvizesen megmozgatják gémberedő tagjaikat. – Egy ilyen után egész nap fel vagyunk dobva – mondják.  (További képeket a képen a bal alsó ikonra kattintva láthatnak) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában