Összefoglaló

2022.01.01. 18:53

Holttest a Nádor-csatornában, panasz a buszsofőrökre, szedreskerti incidens - Ezeket olvastátok decemberben

Mutatjuk a decemberi hónap legolvasottabb híreit!

feo.hu

Fotó: Illusztráció: Elekes Gergő / feol.hu

1. Elhunyt Tokodi István 

Sajnos hatalmas veszteség rázta meg a fehérváriakat december 19-én.  Elhunyt Tokodi István, Fehérvár kiváló, Szent-Györgyi-díjas gyermekorvosa, hatalmas szaktekintélye.

 

2. Holttestet találtak a Nádor-csatornában 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a 07010/169-98/2021. számon közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt.A rendőrségre 2021. december 16-án délután érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Sárszentmihály közelében, a Nádor-csatornában egy ismeretlen személyazonosságú férfi holttestet találtak. Az elhunytnál azonosítására alkalmas iratok nem voltak.

 

3. Panasz a fehérvári buszsofőrökre

Ebben az évben több olvasói panasz is érkezett lapunkhoz, amiben kifogásolták a Volánbusz szolgáltatásainak minőségét. Leggyakrabban a székesfehérvári járatokon dolgozó sofőrök viselkedése miatt emeltek hangot. 

 

4. Négynapos munkahét a soponyai önkormányzati hivatalban 

Az új évben, januártól négynapos munkahetet vezetnek be az önkormányzati hivatalban. Ötletükkel, kezdeményezésükkel úttörők széles e határban, a faluvezető jól tudja, kap majd hideget-meleget egyaránt.

 

5. Zebrán gázoltak el egy 79 éves hölgyet a Lövölde utcában

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget 2021. december 29-én délelőtt Székesfehérváron a Lövölde utcába, ahol egy 50 éves helyi lakos közlekedett személygépkocsijával a Budai út felől a vasútállomás irányába, amikor a kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve nem biztosított elsőbbséget a szabályosan áthaladó gyalogos részére, és elütötte. A baleset következtében a 79 éves nő megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

6. Szedreskerti kutyás incidens, ami vitákat gerjeszt 

A közelben lakókat is megosztja a szedreskerti incidens. Vannak, akik a kutyásokat védik, míg mások a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedő férfi pártját fogják. A történtekről a környékbeli kutyások véleményét is megkérdeztük. Azok kedvéért, akik még nem ismerik az esetet, felidézzük. A lapunknak korábban nyilatkozó sértett elmondása szerint két nagy testű kutya sétált póráz nélkül a Szedreskertben. A férfi rászólt a kutyák gazdáira – ők egy férfi és egy nő –, hogy kössék meg az ebeket. A hölgy közölte, hogy ezek szelíd kutyák, ám sajátját mégis megkötötte. A férfi azonban nem hagyta ennyiben, tettlegességig fajuló vitába keveredett a sértettel, aki azt állította: „A kutyákban nem lehet megbízni.” A vita során a férfi hus­kyja szagolgatni kezdte a sértettet, aki erre reagálva lábbal „eltolta” magától a kutyát. A gazda ezt rúgásnak értelmezte, ebből lett aztán a „háború”. A sértett fél – elmondása szerint – a földön fekve a fejére kapott több rúgást, sérülései nyolc napon túl gyógyulnak. 

 

7. Fényvonat haladt át Fehérváron 

A mozdonyt egy 3500 LED-ből álló, 350 méter hosszú fényfüzér díszíti. Ilyen kidíszített mozdony először közlekedett a magyarországi nagyvasút hálózatán karácsonykor, minden nap más irányba. A csodálatos látványt a fehérváriak is átélhették. 

 

8. Újabb helyközi vonalakon fogadják el a fehérvári helyi jegyeket és bérleteket

A Székesfehérvár, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium között létrejött megállapodás keretében 2022. január 1-jétől, a jelenlegi járatok mellett, újabb helyközi vonalakon fogadják el a székesfehérvári helyi jegyeket és bérleteket: 718: Székesfehérvár – Lovasberény – Vereb – ​Kápolnásnyék, 8011: Székesfehérvár – Lovasberény – Alcsútdoboz – Bicske, 8013: Székesfehérvár – Lovasberény – Alcsútdoboz – Vál – Baracska. Ezeken a járatokon a Vasútállomás, illetve az Autóbusz-állomás, valamint Székesfehérvár, Istvánmajor megálló közötti szakaszon lehet utazni a helyi jegyekkel és bérletekkel.

 

9. Megbüntették a tűzoltókat, mert nem látszottak a megkülönböztető jelzések a VÉDA alatt

Baleset a 81-es főúton. Erre már csak azok kapják fel előbb a fejüket, majd a telefonjukat, akiknek szeretteik ezen a halálúton közlekednek. Van még egy nem túl nagy, de annál különlegesebb csoport, akik szintén nem legyintenek enerváltan, ha az elcsépelt mondat megjelenik a kijelzőn. Ők a tűzoltók, akik rohannak, hogy mielőbb kiemeljék a sérülteket és megszüntessék az útakadályt. Nemrégiben a villogó járművek, kerülve a több kilométeresre nyúló sort, csak a menetirány szerinti bal oldalon tudták megközelíteni a baleseti helyszínt. Közben áthaladtak a VÉDA sörédi kapuja alatt. A rendszer pénzbírsággal büntette az önkéntes tűzoltókat, mert a teljesen jóindulatmentes hivatalnok szerint nem látni egyértelműen a kameraképeken a megkülönböztető jelzések használatát. Ezt tényleg bizonyítani kell?

 

10. Három autóbusz és egy személyautó karambolozott a 63-ason

Több mint tízen megsérültek, amikor eddig ismeretlen okból három, munkásokat szállító autóbusz és egy személygépjármű összeütközött a 63-as főút 87-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár közelében - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel. Sebestyén Mária elmondta, hogy nagyon súlyos sérültről nem tudnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában