Frissen Fejérből

2022.01.22. 07:15

Feloldaná a Mi Hazánk Mozgalom a korlátozásokat

A Mi Hazánk Mozgalom pénteken este lakossági fórummal egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Petőfi Kultúrtanszékben. A közel 150 fős hallgatóság – köztük idősekkel és családosokkal – zsúfolásig megtöltötte a termet, mégis a sajtóképviselőket kivéve nem volt másokon maszk.

FMH

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra teljesen eltörölné a bevezetett korlátozásokat

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A legfrissebb kutatások szerint a párt támogatottsága a parlamentbe jutási küszöb körül van (3–5%), tehát ha most vasárnap lennének a választások, akkor a bejutás is kérdéses. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese az optimizmus hangján szólt szimpatizánsaihoz.

 

Elsődleges céljukként említette a „Covid-diktatúra” ledöntését, hozzátéve, tiltakoznak a kötelező oltás ellen, ellenzik a gyermekek oltását, és nem támogatják a lezárásokat sem. Fel is tettük a kérdést, egyáltalán mit értenek Covid-diktatúra alatt, és ha nem az oltás, akkor mi lehet a megoldás, ugyanis a megbetegedések száma napról napra nő, és valamilyen módon védekezni kell a járvány ellen?

 

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra lapunknak kiemelte, megszüntetnék a járványügyi szabályokat, emellett teljesen feloldanák a korlátozásokat, vagy ahogy ők nevezik, a „Covid-diktatúrát”. Mint mondta, annak a hívei, hogy a megfelelő tájékoztatás birtokában mindenki maga dönthesse el, a vírus vagy az oltás kockázatát vállalja, és ne kötelező módon. Hozzátette, ez elsősorban egyéni felelősségvállalás, hiszen az elmúlt két évben sem a Covid a vezető halálok Magyarországon. Például dohányzással összefüggő betegségekben többen veszítették az életüket, még sincs betiltva, vagy semmiféle korlátozás nincs a dohányosokkal szemben. Az elnökhelyettes azt is hozzátette, a miniszterelnök maga mondta a rádióinterjújában tavaly áprilisban, hogy nem lesz kötelező az oltás, mert nem egy diktatúrában élünk.

 

A párt üzenetei tehát erősen megkérdőjelezik a vakcinák hasznosságát, annak ellenére, hogy a párt vezetésében – sajtóinformációk szerint – többen is, köztük a felszólaló Dúró Dóra is két oltást vett fel. 

Ismeretes, a kormány rendelkezése nyomán a munkaadó kötelezheti a munkavállalót a vakcina beadatására. 

Az esemény keretében bemutatták a párt két megyei képviselőjelöltjét is: Fejér megye 1. vk.: Végh Annamária, Fejér megye 2. vk: Schmidt Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában