Közel 12 millió forint

2022.01.17. 21:00

Fejlesztési céljaikra kaptak támogatást

Közel 12 millió forint támogatást kaptak a megye 3. számú választókerületének különböző nemzetiségei fejlesztési elképzeléseik megvalósítására – jelentette be nemrég Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

Borsányi Bea

Az összeg 11,8 millió forint, amely négy településre került. A Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2 millió forintot kapott a fejlesztő helyiségek felújítására. Beloianniszban 2-2 millió forinttal támogatják az óvodát, a könyvtárat, előbbiben gumiszőnyeggel borítják az udvart, utóbbiban a nyílászárók cseréjét hajtják végre. Vértesacsán a Német Nemzetiségi Házra költhet 1 milliót a Vértesacsáért Egyesület, és 2 millió forintot kapott a község német nemzetiségi önkormányzata. Újbarkon a nemzetiségi önkormányzatot támogatják 1,8 millió forinttal, egy régi borospincét újítanak fel. Az Újbarki Tájházért Egyesület pedig 1 millió forintot költhet közösségi térre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában