Női divat és foci

2022.01.06. 17:00

Fejér évfordulós emlékei január 6-án

Majer Tamás

Divatos a kék minden árnyalata

A női divatról csacsogott a Fejér Megyei Hírlap 1972. január 6-án megjelent száma.

– A Divattervező Vállalat művészei jó előre kidolgozták az öltözködési ipar és kereskedelem részére az 1972-es év divatos alapformáit – írta a lap. A színek közül a kékre – minden árnyalatban –, a napsütötte sárgára, a homokszín barnára, az élénk cinóberpirosra, valamint a feketére és a fehérre esküdtek. – A fiatalok részére a sportos, úgynevezett farmer-stílusú öltözékek tavaszra és nyárra, bizonyára nálunk is közkedveltek lesznek, csakúgy, mint világszerte – írták.

Az anyagok közül arra a kockás szövetek, a virágos kelmék, a pettyes kartonok és selymek győzelmét jósolták.

 

Micsoda országok jártak előttünk!

A France Football 1981-et értékelő ranglistáját közölte le az 1982. január 6-i Fejér Megyei Hírlap. A sporthírek iránt érdeklődő olvasó arról értesülhetett, hogy a francia labdarúgó-szaklap szerint az értékelt évben a magyar fociválogatott a negyedik legjobb volt Európában; az NSZK, a Szovjetunió és Jugoszlávia után. Manapság már vagy még nem vagyunk ilyen előkelő helyen, igaz, ám az akkori dobogós országok ilyen formában már nem is léteznek. Bár ez meg aligha a focin múlt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában