MCC

2022.01.23. 17:00

Előadás: földgáz- és rezsiválság?

Ahol a politikát köbméterben mérik – földgáz- és rezsiválság Európában? címmel tartanak ismeretterjesztő elő­adást január 25-én, kedden 17 órától a ­Mathias Corvinus Colle­gium Székesfehérvári Képzési Központjában.

FMH

Az energiaválságról, annak magyarországi vonatkozásairól három szakértő beszél majd. A programon közreműködik Ferkelt Balázs közgazdász, tanár, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának és Külgazdasági Műhelyének vezetője, aki a földgázválság témakörében Németország szerepét, valamint az energiaárak alakulását vizsgálja. Kiss Rajmund jogász, közgazdász, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője a földgázválság energiadiplomáciai vetületével foglalkozik, kapcsolódik továbbá Toldi Ottó biológus, az MCC Klímapolitikai Intézetének kutatási vezetője. A rendezvényen megtudhatjuk, hogy mennyire érte váratlanul, meglepetésként Magyarországot, illetve az EU-t az energiaválság, és kik a felelősek mindezért. Szó lesz arról, hogy milyen energiagazdálkodásra van szüksége egy országnak ahhoz, hogy komolyabb nehézségek nélkül átvészelje ezt a helyzetet, és milyen tanulságokat kell levonnia hazánknak és az EU-nak. Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az eseményen az aktuális járványvédelmi szabályok érvényesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában