Frissen Fejérből

2022.01.17. 14:04

Életveszélyes a fehérvári tavak jegére lépni

Az elmúlt napok fagyos időjárásának köszönhetően kisebb jégfelületek alakultak ki a városi tavakon, amire szemmel láthatóan életveszélyes rámenni. Erre táblák is figyelmeztetnek a Csónakázó-tónál és a Palotavárosi tavak mellett is.

varosgondnoksag.hu

Forrás: varosgondnoksag.hu

Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél, ami életveszélyes lehet akkor is, ha a jég teteje biztonságosnak néz ki. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

A Sóstó természetvédelmi terület, így korcsolyázni is TILOS a megújult tavon, melynek változatos medermélysége és a nádasok miatt is rendkívül veszélyes rámenni!

Bár éjszakánként továbbra is fagypont alatt lesz a hőmérséklet, de ettől függetlenül mind a Palotavárosi, mind a Csónakázó-tó jegére veszélyes és tilos menni.

A Fejér Megyei Rendőr Főkapitányság munkatársai a napokban szintén felhívták a Velencei-tóhoz látogatók figyelmét, hogy a tó jegének vastagsága nem megfelelő, ezért azon tartózkodni életveszélyes, továbbá aki rámegy szabálysértést követ el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában