Kríziskezelő Központ

2022.01.22. 11:00

Egyelőre nincs telt ház

Székesfehérvár Egy­előre nincs telt ház a Székesfehérvári Kríziskezelő Központban, a hajléktalanoknak folyamatosan tudják biztosítani az ellátást biztonságos, meleg környezetben.

FMH

Fontos, hogy a fagyos időjárás miatt fokozottan figyeljünk az utcán tartózkodókra, és szükség esetén riasszuk a mentőszolgálatot vagy a központ utcai szociális szolgálatát. Ha látunk az utcán, közterületen ülő vagy fekvő embert, akkor hívjunk mentőt, ha súlyos a helyzet. Ezzel életet menthetünk, legyen szó akár rosszullétről, akár fagyásveszélyről – hívja fel a figyelmet Zsabka Attila, a kríziskezelő központ vezetője. Egész télen folyamatosan működik a központ utcai szociális szolgálata (amely a +36 20 957 9410-es számon szintén hívható). A munkatársak a bejelentésre kimennek, felderítik a helyzetet, és szükség esetén gondoskodnak a hajléktalan ember kórházi ellátásáról, vagy igyekeznek rábírni az érintettet az intézményes ellátás elfogadására. Ennek eldöntése mindig a helyszínen és az adott esettől függően történik. Zsabka Attila, a központ vezetője elmondta: jelenleg 107 utcán élő hajléktalant tartanak nyilván, őket a teajárat ellátásaival segítik heti három napon. A teajárat november 1-jétől március 31-ig működik: hétfői, szerdai és pénteki napokon meleg ételt, teát, takarókat, alapvető gyógyszereket, időnként gyertyákat, konzerveket visznek ki. Körülbelül 65-70-re tehető azok száma, akikkel a járat dolgozói aktívan tartják a kapcsolatot, ők azok, akik számítanak a teajáratra, és kérik, elfogadják a szolgáltatá­sokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában