Sára a harmadik gyermek a családban

2022.01.02. 07:00

Az első 2022-es fehérvári baba története

Mindig is nagycsaládban gondolkodott a fehérvári Keresztes Anita és férje, András, akiknek harmadik babájuk, Sára az év első székesfehérvári újszülöttjeként jött világra 2022. január elsején. Anyuka fáradt, de boldog – így mesélt a feol.hu-nak az első tapasztalatokról.

S. Töttő Rita

Forrás: Maróti Dorottya

Keresztes Anita szilveszter napján döntött úgy az előzetes eredmények alapján, hogy eljött az idő befeküdni a kórház szülészetére. Tapasztalt anyuka, hiszen harmadik babájával volt várandós a 2021-es év utolsó napjaiban.

- Férjemmel 5-6 éve házasodtunk össze, s mivel mindketten gyerekcentrikusak vagyunk, így egyértelmű volt számunkra, hogy több gyermekünk lesz – mondja, még a kórházban, a hajnali szülés utáni újévi délutánon a fiatal anyuka. A Keresztes családba az elmúlt 3 és fél évben egymás után jöttek a gyerekek, így nincs nagy korkülönbség köztük. - A kislányunk 3 éve januárban, a kisfiam tavaly márciusban született, ők várják most haza Sárikát – mondja Anita, aki picit túlhordta a kicsit, azt hitte, karácsonykor már otthon lesz a harmadik babával is. - Minden nap jártam már NST-re, s december 31-én jött el a nap, amikor úgy gondoltam, akkor most már bent maradok a kórházban. Vártuk, hogy elérkezzen az idő a születésre. Hajnali 1-kor kezdődött a vajúdás, s meglepő módon, hamar – 4 óra 14 perckor - megszületett Sára. Hálás vagyok a szülésznőnek és minden itt dolgozónak. 

A kislány 4260 grammal és 56 centiméterrel látta meg a napvilágot. Ahogy az anyuka mesélte, sok volt aznap a vajúdó anyatárs, az is lehet, a melegfront is rásegített. Anitát és a család legifjabb tagját – Sárit – már nagyon várják haza. Most újabb pár év boldog babaillatú otthonlét következik Anitának, aki a szüléseket megelőzően  hr generalistaként dolgozott Ercsiben, az apuka, Keresztes András pedig belsőépítészettel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában