Frissen Fejérből

2022.01.04. 07:30

Átalakul majd a kincsesbányai strand

Szabad­időközpont alakulhat az egykori strand területén.

Tihanyi Tamás

Már készült látványterv az elképzelések nyomán

Forrás: Látványterv: Önkormányzat

A bánya működése idején fénykorát élte a strand, hiszen az volt a társasági élet központja, a közelben büfével, játszótérrel, felnőttek számára is alkalmas lehetőségekkel. A bányabezárás után az önkormányzat eladta a területet, ám a tulajdonos nem üzemeltette, nem gondozta, az enyészeté lett. Hosszú idő után a korábbi önkormányzat visszavásárolta, de a fűnyíráson kívül más nem történt ott. 

– A jelenlegi testület elkötelezett az újrahasznosítás ügyében, hiszen ehhez mindenkinek emlékei fűződnek, és naponta szembesülnek a lakók a pusztulással – mondta Murányi Marianna polgármester. – Strandként már nem üzemeltethető, a régi létesítmények is leromlott állapotúak. Szeretnénk visszaállítani Kincsesbánya központi, közösségi találkozóhelyének ezt a területet, de új köntösben. Kérdőívben kértük ki a lakosság véleményét, és örömünkre egyeznek az elképzeléseink. A közösségi élet szabadtéri központjaként funkcionáló, a felmerülő igényeknek megfelelő, komplex szabadidős centrumot szeretnénk kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában