Frissen Fejérből

2022.01.17. 11:30

A Szent István Művelődési Ház adott otthont a VI. Nagy Fehérvári Bormustra rendezvénynek

Alig telt el fél óra a kezdésből, és megállapíthattuk, a majd kétéves pandémia után az emberek megéheztek a szóra, megszomjaztak a jóra, sokan fonták egymásba a szavakat finom borok kortyolgatása közepette.

Silye Sándor

Sokan, sok helyütt beszélgettek a borokról, így a Streit-Zágonyi pincészetnél is

Forrás: Silye Sándor

Kísérő eseményként mesterkurzusokkal is készültek a szervezők, mint például A magyar szőlőfajták múltja, jelene és jövője előadással vagy A természetes borok térhódítása cíművel. A moderátor Szabó Edit borszakíró volt. 

A Szent István teremben jórészt megyei borászok kínálták kiválóságaikat. A terembe lépve az Etyek–Budai borvidék képviselői, az Apró Kertek Pince, a Nagy Gábor Szőlőbirtok, a Csordás Nagy Pince, a Csóbor Pincészet, a Köllő Zsolt Pincészet, Szentesi József, az Etyeki Kúria, a Vabrik Pince állította meg máris az érkezőket, boraikat kínálva. De ebben a teremben találhattuk a Móri borvidék jelenlévőit, itt volt a Brigád Mór, a Friday Winery, a Paulus Molnár Borház, a Geszler Családi Pincészet, a Szabadkai Pincészet is. Köszönthettük a tavalyi év bortermelőjének választott Borbély Tamást, kíváncsian kóstolták a családi pincészete kincseit. 

Üde színfolt volt a határon túlról Balla Géza Borászata Ópálosról, de itt volt a Planina Borház Mohácsról, a Sarki Róka Borház Lesencefaluból vagy éppen a Streit-Zágonyi Borház Siklósról. Úgy tűnik, nyílik a világ, és betartva az együttlét szabályait rá lehetett csodálkozni újra a (bor)világra! 

Nagyszerű este volt, ahová jöttek a megyén túlról is. Nagyon sok szép bort lehetett hát kóstolni. Ha választani kell egy fehér- és vörösbort, ami különösen nagyon ízlett, akkor jelen sorok írója Nagy Gábor sauvignon blanc-ját és a Streit-Zágonyi pincészet merlot-ját említheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában