Ne dőljünk be!

2022.01.28. 07:00

A Szent György kórházra hivatkozva próbálnak pénzt csalni Fehérváron

Véletlenszerűen keresnek fel embereket azok, akik állításuk szerint a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház gyermekszemészeti osztályára szánt gépre gyűjtenek.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap (archív)

A kórház közleményt adott ki, és felhívta a lakosság figyelmét: ismeretlen személyek az elmúlt napokban véletlenszerűen, jellemzően telefonon több embert is felkerestek, hogy a gyermekszemészeti osztály részére szerveznek gyűjtést egy speciális eszköz megvásárlásához. Az intézmény információi szerint az ismeretlenek felajánlják azt is, hogy a minimum háromezer forint támogatásért futárt küldenek, és az összegről bizonylatot állítanak ki, így az alkalmas az adóalap csökkentésére is. 

A kórház vezetősége közleményében megerősítette, az intézmény nem kezdeményezett és nem szervez gyűjtést, egyúttal kérik a lakosságot a kellő körültekintésre. Azokat, akik már ebben az ügyben adományoztak, valamint azokat, akikhez ezt követően felhívást intéznek, egyaránt kérik, hogy forduljanak az illetékes rendőrkapitánysághoz. 

Felkerestük a megyei rend­őr-főkapitányságot is. Kérdésünkre elmondták, a kórház felhívásával kapcsolatban csütörtökig a főkapitányság illetékességi területéről nem érkezett bejelentés. Ugyanakkor ők is felhívják a lakosság figyelmét: ha az említett indokra hivatkozva akár személyesen, akár telefonon keresnek meg valakit, haladéktalanul értesítse a hatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában