Koronavírus Fejérben

2022.01.12. 07:15

A stagnáló számokról Székesfehérváron

2021 végén emelkedett a város szenny­vízmintáiban a SARS-CoV–2 örökítőanyagának átlagos koncentrációja, 2022 első hetében viszont nem volt megfigyelhető további növekedés.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ január 11-én publikált, térképes adatai alapján a vizsgált városok – így a többi között Székesfehérvár – esetében többségében stagnáló tendencia jellemezte a koronavírus-örökítőanyag koncentrációját a szennyvízben. Ugyanitt azonban az is elmondható: mind a 22 vizsgált szennyvíz-mintában kimutatható volt a SARS-CoV–2 omikron variánsa.

Az első naptári hét adatai szerint Székesfehérváron a koncentráció mérsékelt volt, a tendencia stagnált. Ugyanez igaz Békéscsabára, Szekszárdra, Miskolcra, Szolnokra, Nyíregyházára, Debrecenre, Pécsre, Tatabányára vagy éppen Veszprémre is.

A koncentráció Budapest több pontján, valamint Egerben, Szombathelyen, Kaposváron, Kecskeméten és Győrben emelkedett. Enyhe csökkenés a fővárosi agglomerációs településeken – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós – volt tapasztalható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában